in

Nya Peter Pan-filmen ”The lost girls” porträtterar Pan som den douche han alltid varit

peterpan

I Emma Thompsons nya film ”The Lost Girls” porträtteras Peter Pan som den douche han egentligen är. Fokuset kommer inte att kretsa kring honom utan istället visa kvinnornas synvinkel. Mer

Allt för länge har vi köpt Disneys syn utav Peter Pan. En modig hjälte som styr och ställer i landet Ingenstans. Country-sångerskan Kelsea Ballerini sjunger i Peter Pan-filmen ”The first time” om hur Peter Pan är en ensam pojke med ett douchigt beteende. Nu verkar det som att Hollywood instämmer och ska gestalta Pan precis så i den nya filmen ”The lost girls”. Deadline rapporterar att filmen kommer dramatisera fyra släktled inom familjen Darling, där de kämpar med si vardag efter mötet med Peter Pan. Stjärnorna Emma Thompson och Ellen Burstyn kommer att följa Darling-familjen, där flickorna följer med pojken som vägrar att bli vuxen till landet ingenstans.

Enligt Deadline är filmen baserad på en bok från Laurie Fox från 2003, och den hämtar naturligtvis också inspiration från J.M. Barrie’s fantasy-berättelser från landet ingenstans. Den nya twisten är att vi inte ser Peter Pan som en hjälte utan att kvinnorna från Darling-släkten blir huvudkaraktärer.  

HelloGiggles skriver att Livia De Paolis kommer att regissera och skådespela i filmen som Wendy Darling. Ellen Burstyn kommer att spela Wendys mormor, Emma Thompson kommer spela mamman Jane och Thompsons egna dotter Gaia Wise spelar Wendys dotter, Berry.

hollywood

Hade ni liksom jag en crush på Peter Pan i barndomen? Ser ni inte hur han kan uppfattas som douchig? Här är då några konkreta exempel som får dig att komma över din barndomskärlek.

I början av berättelsen kommer Pan tillbaka för att hitta Wendy. Hon är då vuxen och han blir genast arg för att hon har ”svikit” honom och lämnat barndomen. Peter Pans humör skiftar snabbt och han blir glad då Wendys dotter Jane går med på att åka till landet ingenstans, för att agera modersfigur och lära Peter att ta ansvar. Barrie skriver om tanken bakom hans handlingar och menar på att Peter Pan kommer att fortsätta ta med döttrarna till landet Ingenstans.

tinkerbell

Inte övertygad om att Pan är en douche och att historien är problematisk?

Låt mig ge dig ett till exempel. Pan var inte bara douchig mot Darling-familjen utan riktade sin ilska mot sina ”kompisar”, de borttappade pojkarna. Om någon utav dem ville växa upp eller konfrontera honom på ett eller annat sätt säger Pan i böckerna att han skulle ”minska flocken.”

En omogen, ilsken pojke som alltid behandlade sina vänner, inte minst Tinker Bell, illa. Det finns hittills inget datum för när ”The Lost Girls” kommer att börja filmas, men vi väntar med spänning. Rättvisa för kvinnorna Wendy, Tiger Lily och Tinker Bell. Äntligen en film om kvinnornas berättelse!