in

Netflix stoppar delade konton – så kommer du runt det

netflix
Bildkälla: Thibault Penin / Unsplash

Nu vill Netflix stoppa delade konton – men vi vet ett knep som gör att du kan komma runt det. Mer

Använder du fortfarande ditt ex Netflix-konto? Då har vi både bra och dåliga nyheter! Det dåliga är att Netflix vill stoppa delade konton, men som tur är vet vi två sätt du kan komma runt det.

Nya uppmaningar för delade konton

I Sverige är varje Netflixkonto kopplat till ett hushåll där det är tillåtet att skapa fem olika profiler.  Streamingtjänstens nya satsning fokuserar på att känna igen enheter i ett hushåll via IP-adresser, enhetsnummer och kontoaktivitet – och därmed se om enheter inte tillhör hushållet. I ett pressmeddelande uppmanar Netflix användarna att ”ta befälet över sina konton” genom att föra över den profil som inte tillhör hushållet till ett nytt abonnemang. Eller köpa till en extra medlem utanför hushållet för ytterligare 49 kronor per månad. Anledningen till den nya satsningen är att de vill att alla användare ska betala för sig.

Netflix Sverige
Bildkälla: Unsplash

Svenska Netflix-konton måste verifieras

På Netflix hemsida skriver de att man kan behöva verifiera enheter som används utanför hushållet för att kunna använda ett delat Netflix-konto. Det framgår inte hur ofta en sådan verifiering bör ske, bara att Netflix kan känna igen enheter i ett hushåll via IP-adresser, enhetsnummer och kontoaktivitet.

Så kommer du runt de nya reglerna

Känner du dig orolig att det här ska drabba just dig? Då har vi två tips!

1. Logga in på hushållets wifi en gång i månaden

Netflix ger grönt ljus för alla enheter som är anslutna till hushållets Wi-Fi-nätverk när man loggar in. Så om du kan, ge dig iväg till personens hus vars konto du lånar och logga in på deras Wi-Fi med din enhet lite då och då. Då borde du kunna fortsätta njuta av Netflix utan att behöva spendera en endaste extra krona!

2. Kolla bara på Netflix på din dator

Kollar du bara på Netflix via din dator? Då ska det inte vara några problem! Det verkar nämligen som att det är din tv, till exempel en Apple TV, som räknas som den primära platsen att kolla på. Därför verkar inte samma verifiering krävas om du kollar från din dator, Ipad eller mobil.