in

Då har Vinterviken 2021 premiär – se trailern här

vinterviken 2021 trailer
Bildkälla: Vinterviken 2021 / Netflix

Vi har ett datum! I höst har Vinterviken 2021 premiär på Netflix. I den nya versionen får vi följa John-John och Elisabeth när deras olika världar kolliderar en sensommar i Stockholm 2021. Mer

Kommer du ihåg Vinterviken? Netflix är just nu i full gång med att göra en modern tolkning av den svenska dramafilmen från 1996. I den nya versionen, som utspelar sig i Stockholm år 2021, får vi följa kärleksrelationen mellan John-John och Elisabeth. De kommer från samma stad men från helt olika bakgrunder. När de börjar i samma gymnasieklass är förälskelsen ett faktum. Historien om Vinterviken är baserad på en roman av Mats Wahl från 1993, och producenten Teresa Alldén menar att temat i boken är lika aktuellt nu som då.

– Mats Wahls roman skildrar ett tidlöst tema: Kärlek bortom social status och klass. Den nya tolkningen måste återspegla samhällets utveckling. Vinterviken 2021 ska vara en modern berättelse om att uppleva sann kärlek i en värld full av fördomar och ekonomisk ojämlikhet, säger producenten Teresa Alldén i ett pressmeddelande.

När har Vinterviken 2021 premiär?

Vinterviken 2021 har global premiär på Netflix den 8 september. Här är trailern!

Vilka skådespelare kommer att vara med i Vinterviken 2021?

I rollen som Elisabeth ser vi Elsa Öhrn som gör sin skådespelardebut i filmen. John-John spelas av Mustapha Aarab som vi känner igen från tv-serien Björnstad. I övriga roller hittar vi bland andra Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz och Albin Grenholm.

– Originalfilmen berörde verkligen mig och jag hoppas att den här nya versionen både kommer att belysa viktiga samhällsfrågor och underhålla. Jag är verkligen stolt över att vara en del av den här filmen och ser fram emot att få dela den med familj, vänner och Netflix-tittarna runt om i världen, säger Mustapha Aarab i ett pressmeddelande.

– Det känns spännande att få vara en del av den här uppdaterade versionen av Vinterviken där de övergripande samhällsproblemen är desamma – men ändå matchar samtiden. Jag är så glad att få arbeta med ett sånt kreativt team med många begåvade människor i alla åldrar. Elisabeth känns mer komplex i den här versionen och kontrasterna mellan henne och John-John är större – men det är nog just därför de dras till varandra, säger Elsa Öhrn i ett pressmeddelande.

vinterviken 2021 skådespelare
Bildkälla: VInterviken 2021 / Netflix

Trailer! Vinterviken från 1996

I originalversionen av Vinterviken bor John-John med sin mamma, lillasyster och kriminella styvpappa i en Stockholmsförort. I slutet av sommaren snor han en kajak för att ta sig över till de fina husen i Bromma. På vägen dit räddar han en tioårig flicka från att drunkna i Vinterviken, vilket leder till att han bli hembjuden till flickans familj. Där möter han hennes storasyster Elisabeth och det blir starten på en, inte helt okomplicerad, kärlekshistoria.

Artikel av: Amanda Almius, Beatrice Lindfors och Frida Olheden