in

Nu gör Netflix en ny version av Vinterviken

Vinterviken 2021 ny film kommer till Netflix 1

Nostalgivarning! Streamingjätten Netflix ska göra Vinterviken 2021, en modern tolkning av den svenska dramafilmen från 1996. Mer

Kommer ni ihåg Vinterviken? Nu ska streamingtjänsten Netflix göra en ny version av 90-talsfilmen som kommer att heta Vinterviken 2021. Nostalgi utlovas!

1993 skrev Mats Wahlts ungdomsboken Vinterviken som blivit en modern klassiker. 1996 filmatiserades Vinterviken och nu, ungefär 25 år senare, är det snart dags för en ny tolkning av den svenska klassikern! Nu kommer vi igen att få följa John-John och Elisabeth, som bor i samma stad men vars liv ser helt olika ut, i en romantisk dramafilm som utspelas i Stockholm.

– Mats Wahls roman skildrar ett tidlöst tema: Kärlek bortom social status och klass. Den nya tolkningen måste återspegla samhällets utveckling. Vinterviken 2021 ska vara en modern berättelse om att uppleva sann kärlek i en värld full av fördomar och ekonomisk ojämlikhet, säger Teresa Alldén i ett pressmeddelande.

I filmen från 1996 följer vi John-John som bor med sin kriminella styvpappa, sin mamma och lillasyster i en förort till Stockholm. I slutet av sommaren snor han, tillsammans med sin vän Sluggo, en kajak för att ta sig över till ”den andra sidan” och komma till Bromma. På vägen räddar han en tioårig flicka från att drunkna i Vinterviken, efter det bjuder flickans pappa in John-John till deras hem. Där möter han Elisabeth och blir direkt kär i henne. En kärlekshistoria som inte är helt okomplicerad.

I ett pressmeddelande skriver Netflix följande om den moderniserade filmens handling: ”De två ungdomarna är uppvuxna i samma stad, men lever ändå ljusår från varandra; separerade ekonomiskt, socialt och kulturellt. Fram tills den dagen de börjar i samma gymnasieklass.”

Vilka skådespelare kommer att vara med i Vinterviken 2021?

I Vintervikten från 1996 spelades John-John av David Tainton och Elisabeth av Lina Englund, men vilka som ska spela huvudpersonerna i den nya filmen är ännu oklart. Däremot vet vi att Dunja Vujovic kommer att vara manusförfattare, Alexis Almström regissör och Teresa Alldén kommer att vara filmens producent.

När kommer filmen Vinterviken 2021?

Något premiärdatum för Vinterviken 2021 är ännu inte bestämt. Vad vi hittills vet är att den kommer att ha en global Netflix-premiär och produceras tillsammans med SVT.

Kommer du ihåg Vinterviken från 1996? Se trailern här!