in

Här är skådespelarna i nya Vinterviken 2021 på Netflix

Vinterviken 2021 ny film kommer till Netflix 1

Nostalgivarning! Nu har inspelningen av den svenska filmen Vinterviken 2021 påbörjats i Stockholm. Mer

Kommer ni ihåg Vinterviken? Streamingjätten Netflix ska göra Vinterviken 2021, en modern tolkning av den svenska dramafilmen från 1996, och nu har inspelningen av filmen påbörjats i Stockholm. Nostalgi utlovas!

1993 skrev Mats Wahlts ungdomsboken Vinterviken som blivit en modern klassiker. 1996 filmatiserades Vinterviken och nu, ungefär 25 år senare, är det snart dags för en ny tolkning av den svenska klassikern! Nu kommer vi igen att få följa John-John och Elisabeth, som bor i samma stad men vars liv ser helt olika ut, i en romantisk dramafilm som utspelas i Stockholm.

– Mats Wahls roman skildrar ett tidlöst tema: Kärlek bortom social status och klass. Den nya tolkningen måste återspegla samhällets utveckling. Vinterviken 2021 ska vara en modern berättelse om att uppleva sann kärlek i en värld full av fördomar och ekonomisk ojämlikhet, säger Teresa Alldén i ett pressmeddelande.

I den nya versionen av filmen får vi följa kärlekshistorien mellan Elisabeth och John-John, och berättelsen utspelar sig i Stockholm år 2021. Elisabeth och John-John är uppvuxna i samma stad, men lever helt olika liv, då de kommer från olika ekonomisk, social och kulturell bakgrund. Men så plötsligt möts dem när de börjar i samma gymnasieklass.

Vilka skådespelare kommer att vara med i Vinterviken 2021?

vinterviken 2021 film skådespelare netflix
Bildkälla: Vinterviken 2021 / Johan Paulin

I rollen som Elisabeth ser vi Elsa Öhrn som därmed gör sin skådespelardebut. John-John kommer att spelas av Mustapha Aarab, som gjorde sin skådespelardebut i tv-serien Björnstad. Vi ser även rolltolkningar av Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz, Albin Grenholm, Otto Hargne, Simon Mezher, Jonay Pineda Skallak och Elsa Bergström Terent.

– Det känns spännande att få vara en del av den här uppdaterade versionen av Vinterviken där de övergripande samhällsproblemen är desamma – men ändå matchar samtiden. Jag är så glad att få arbeta med ett sånt kreativt team med många begåvade människor i alla åldrar. Elisabeth känns mer komplex i den här versionen och kontrasterna mellan henne och John-John är större – men det är nog just därför de dras till varandra, säger Elsa Öhrn i ett pressmeddelande.

– Originalfilmen berörde verkligen mig och jag hoppas att den här nya versionen både kommer att belysa viktiga samhällsfrågor och underhålla. Jag är verkligen stolt över att vara en del av den här filmen och ser fram emot att få dela den med familj, vänner och Netflix-tittarna runt om i världen, säger Mustapha Aarab i ett pressmeddelande.

När kommer filmen Vinterviken 2021?

Ännu finns inget exakt premiärdatum för Vinterviken 2021, men den kommer ha global premiär på Netflix någon gång under nästa år. Filmen produceras tillsammans med SVT och den kommer visas på SVT först 2022. är ännu inte bestämt.

Kommer du ihåg Vinterviken från 1996? Se trailern här!

I Vintervikten från 1996 spelades John-John av David Tainton och Elisabeth av Lina Englund, men vilka som ska spela huvudpersonerna i den nya filmen är ännu oklart. I den versionen får vi följa John-John som bor med sin kriminella styvpappa, sin mamma och lillasyster i en förort till Stockholm. I slutet av sommaren snor han, tillsammans med sin vän Sluggo, en kajak för att ta sig över till ”den andra sidan” och komma till Bromma. På vägen räddar han en tioårig flicka från att drunkna i Vinterviken, efter det bjuder flickans pappa in John-John till deras hem. Där möter han Elisabeth och blir direkt kär i henne. En kärlekshistoria som inte är helt okomplicerad.

Artikel av: Beatrice Lindfors och Frida Olheden