in

Allt om Meghan och Harrys Netflix-dokumentär

Meghan och Harry Netflix trailer
Bildkälla: Netflix

Vad pågår egentligen bakom det brittiska kunghusets stängda dörrar? Nu kommer Netflix-dokumentären om Meghan Markle och prins Harry. Mer

Det har snart gått tre år sedan Meghan Markle och prins Harry valde att avsäga sig sina kungliga titlar och därmed bryta med det brittiska kungahuset. Ett år senare gjorde paret en uppmärksammad intervju med Oprah Winfrey, där Meghan bland annat vittnade om rasism inom det brittiska hovet. I samma veva kom nyheten om att paret signerat ett miljardkontrakt med Netflix. Nu har dokumentärserien som skildrar parets kärlekshistoria premiär – där vi får ta del av vad som hände bakom kulisserna när Meghan och Harry valde att lämna kungahuset.

När har dokumentären om Meghan och Harry premiär?

Dokumentären har premiär den 8 december. I ett pressmeddelande skriver Netflix att vi kommer få se en sida av parets kärlekshistoria som vi inte fått se tidigare. Dokumentären innehåller även intervjuer med vänner och familjemedlemmar som aldrig uttalat sig offentligt om paret förut.

Meghan och Harry dokumentär Netflix

Hur många avsnitt består den av?

Dokumentären släpps i två omgångar! Den 8 december kommer tre delar, och den 15 december släpps tre avsnitt till.

Finns det en trailer?

Suits-skådisen och prinsen träffades 2016 och gifte sig två år senare. I dokumentärserien kommer vi få en inblick i hur det var i början av kärleksrelationen, men också i vilka utmaningar som uppstod precis innan Meghan och Harry valde att lämna kungahuset.

I trailern nedan dras paralleller mellan prinsessan Diana och Meghan Markle. Bland annat ser vi klipp där de flyr från paparazzis.

– Jag var livrädd, jag ville inte att historien skulle upprepa sig, säger Harry.

Brittiska hovet i krismöte

Trailern ovan ska ha skakat om den brittiska kungafamiljen, enligt en uppgiftslämnare till Daily Mail. Harrys storebror prins William ska ha avbrutit sin USA-resa med anledning av vad som framkommer i den, för att åka hem till Storbritannien och ha ett krismöte med kung Charles, skriver Mirror.

”Harrys bok är en tickande bomb”

Dokumentärserien är inte det enda vi kommer få höra från prins Harry framöver. Under 2023 kommer nämligen hans bok Spare, eller Den andre som boken heter på svenska. Boken skulle egentligen ha getts ut i november 2022, men sköts upp med anledning av drottning Elizabeth II:s död. I samband med drottningens död kom uppgifter om att Harry gjorde sena ändringar i boken, för att ta bort eller mildra saker han skrivit om kung Charles, drottninggemål Camilla, prins William och prinsessan Kate, skriver Expressen. Men i en intervju med Page Six säger hovexperten Tom Bower att det inte kommer hända. Han säger samtidigt att prinsens bok är en ”tickande bomb”.