in

Masked singer får en säsong två – här är allt vi vet

masked singer tv4
Bildkälla: Masked Singer Sverige / TV4

Kan du lista ut vem som döljer sig bakom masken? Enligt uppgifter till Expressen står det nu klart att TV4:s Masked singer Sverige får en andra säsong. Mer

Den första säsongen av Masked singer Sverige blev en stor tittarsuccé, och enligt uppgifter till Expressen behöver vi inte vänta allt för länge på en säsong två. Så vilket premiärdatum är det som gäller och vilka kommer sitta i panelen? Här är allt vi vet om de nya avsnitten!

När har säsong 2 av Masked singer Sverige premiär på TV4?

Än så länge har TV4 inte gått ut med ett premiärdatum, men enligt Expressen ska produktionen dra igång under hösten och vi kan förvänta oss att programmet kommer att sändas någon gång under 2022. Vi lovar att hålla er uppdaterade!

Regler: Det går Masked singer Sverige ut på – från ledtrådar till deltagare

Programmet går ut på att tittarna och en panel, med hjälp av ledtrådar ska klura ut vilka tolv kändisar som uppträder på scen. Kändisarna döljer sig bakom olika karaktärer och masker, och avslöjar mer om mer om sig själva genom låtval, anekdoter och gåtor. I varje program tävlar de mot varandra, och sedan röstar publiken i studion om vilka karaktärer de tycker bäst om. Den som får minst röster tvingas avslöja sin identitet och lämna programmet – och innan dess gäller det för tittarna och panelen att försöka lista ut vem det är som döljer sig bakom masken.

Vilka sitter i panelen i säsong två?

Under den första säsongen av Masked singer Sverige bestod panelen av Nour El Refai, Pernilla Wahlgren, Felix Herngren och Måns Zelmerlöw. Enligt Expressen vill TV4 ännu inte kommentera om paneldeltagarna kommer sitta kvar under nästa säsong, eller om vi kommer få se helt nya personer i kommande avsnitt.

panel masked singer
Bildkälla: Masked Singer Sverige / TV4

Här är karaktärerna i Masked singer Sverige – och alla deltagare i första säsongen

Totalt är det tolv kändisar som döljer sig bakom maskerna och spelar olika karaktärer. Här är alla karaktärer och deltagare från första säsongen – om det är samma karaktärer som kommer spelas av nya kändisar eller om vi kommer få lära känna helt nya karaktärer i säsong två återstår att se.

Här är alla karaktärer

 • Godisautomaten
 • Enhörningen
 • Voodoodockan
 • Monstret
 • Sjöbjörnen
 • Draken
 • Korpen
 • Roboten
 • Isvargen
 • Pingvinen
 • Fåret
 • Jokern

Vem var Godisautomaten?

I förra säsongen av programmet uppträdde Godisautomaten till låtar som Candy man av Christina Aguilera och En stund på jorden av Laleh. Till slut vann Godisautomaten hela tävlingen och det visade sig att det var komikern Daniel Norberg som dolde sig bakom masken.

Enhörningen var Ellen Bergström

Under förra säsongen av Masked singer uppträdde Enhörningen till låtar som Shake it off av Taylor Swift och Lev nu dö sen av Miss Li. Enhörningen tog sig hela vägen till final, och det var skådespelaren och  influencern Ellen Bergström som gömde bakom masken.

Voodoodockan i Masked singer

Den tredje finalplatsen fick Voodoodockan, och efter att ha uppträtt med låtar som I Love It av Icona Pop och Waka waka av Shakira stod det klart att det var manusförfattaren Hans Rosenfeldt som dolde sig därunder.

Vem var Monstret?

Monstret fick lämna i avsnitt fem, och bakom masken dolde sig artisten Kicki Danielsson. Hon berättade att hon försökte lura panelen och tittarna genom att sjunga med en mörkare röst än vanligt. Trots detta var det faktiskt två i panelen som gissade rätt, nämligen Nour El Refai och Pernilla Wahlgren.

masked singer sverige monstret
Bildkälla: Masked Singer Sverige / TV4

Sjöbjörnen var Anders Bagge

I avsnitt åtta blev det Sjöbjörnens tur att lämna tävlingen efter ett battle mot Voodoodockan. Bakom masken hittade vi producenten och låtskrivaren Anders Bagge.

Draken i Masked singer var Johanna Nordström

Den andra personen att lämna tävlingen under avsnitt åtta var komikern Johanna Nordström. I programmet uppträdde hon med låtar som It takes a fool to remain sain av The Ark och Passa dig av Miriam Bryant.

Vem var Korpen?

I första säsongen av Masked singer fick vi lära känna Korpen genom låtval som Phantom of the Opera av Andrew Lloyd Webber och Lose yourself av Eminem. I avsnitt sju fick Korpen lämna tävlingen, och bakom masken dolde sig musikern Robert Wells.

Roboten var Nassim Al Fakir

I avsnitt sex var det Robotens tur att lämna tävlingen, och bakom masken dolde sig programledaren Nassim Al Fakir – något som Nour El Refai lyckades lista ut innan han avslöjade sin identitet.

Isvargen i Masked singer

I programmet uppträdde Isvargen med låtar som When we dig for gold in the USA av Amanda Jensen och I Kissed a Girl av Katy Perry, och det visade sig att det var modellen Victoria Silvstedt som dolde sig bakom masken.

Pingvinen var Sven Melander

I försa avsnittet fick pingvinen lämna tävlingen, och det var journalisten Sven Melander som gömde sig därunder.

– Det är roligt att vara pingvin men det är väldigt varmt, den här dressen hade passat på Antarktis där de lever, sa han i programmet.

Vem var Fåret?

Under avsnitt två var det Fårets tur att lämna tävlingen. Bakom masken dolde sig ingen mindre än skådespelaren Christina Scholin, något som inte ens hennes dotter Pernilla Wahlgren lyckades lista ut.

Jokern var Lotta Schelin

Under avsnitt tre var det jokern som fick ta av sig masken, och där dolde sig fotbollsspelaren Lotta Schelin.

Artikel av: Amanda Almius, Hedda Ottestam och Frida Olheden.