in

Allt du vill veta om nya skräckfilmen M3GAN

Namnlost 2
M3GAN från trailern. Bild: Youtube

M3GAN är en skräckfilm regisserad av Gerard Johnstone, som redan innan premiären blev viral på TikTok med hashtaggen #m3gandancechallange. Nu går filmen att se på bio. Mer

Gemma är robotingenjör, jobbar på ett leksaksföretag och har, med hjälp av artificiellt intelligens, byggt en verklighetstrogen docka vid namn M3GAN. M3GAN kan både lyssna, se och skaffa vänner. Hon blir dessutom beskyddare av det barnet som äger henne. En dag blir Gemma plötsligt vårdnadshavare för sin 8-åriga systerdotter, totalt oförberedd på att bli förälder. Under intensiv stress på jobbet, bestämmer Gemma sig för att ta hjälp av sin M3GAN-prototyp för att lösa både jobbproblemen och för att ta hand om sin systerdotter. Filmen är regisserad av Gerard Johnstone som är känd för filmerna Housebound och The Jaquie Brown Diaries.

När har M3GAN premiär på bio?

M3GAN hade svensk biopremiär 13 januari 2023 och går just nu att se på biograf.

Vad är filmens åldersgräns?

Skräckfilmen har en åldersgräns på 15 år.

Namnlost 1 2
M3GAN och Cady i trailern. Bild: Youtube

Vilka skådespelare kan vi se i M3GAN?

  • Allison Williams som Gemma
  • Violet McGraw som Cady
  • Ronny Chieng som David
  • Brian Jordan Alvarez som Cole
  • Jen Van Epps som Tess
  • Lori Dungey som Celia
  • Stephane Garneau-Monten som Kurt

M3GAN själv spelas av två skådespelare – Jamie Donald som spelar M3Gan i filmen och Jenna Davis som gör rösten till karaktären.

Finns det en trailer?

Japp! Du hittar den här nedan.

Vad är hashtaggen #m3gandancechallange på Tiktok?

En specifik scen från filmen där M3GAN dansar har blivit viral på Tiktok där tusentals personer försöker återskapa dansen. Hashtaggen har nu över 160 tusen visningar på appen.