in

Våra bästa filmtips för 2018!

Våra bästa filmtips för 2018: Nötknäpparen, Shape of Water och Tomb Raider

Känner du dig redo för ett nytt filmår? Vi ger dig våra absolut bästa filmtips här på veckorevyn.com. Här tipsar vi dig om de bästa filmerna för 2018, helt enkelt nya filmer som du verkligen inte vill missa.

Mer

Bästa filmerna för 2018 – här hittar du våra bästa filmtips!

Romantiska filmer

Dramatiska filmer

Actionfyllda filmer

Humoristiska filmer

Fantasyfilmer

ROMANTIK

Fifty Shades Freed

Filmtips 2018 – Fifty Shades Freed
I den tredje och efterlängtade sista delen i Fifty Shades-serien kommer filmen ”Fifty Shades Freed” med Jamie Dornan och Dakota Johnson i huvudrollerna som Mr Grey och Anastasia Steele. Christian och Anna är på väg mot happily ever after, men det dröjer inte länge förrän de får kämpa för sin kärlek ännu en gång. Heta sexscener, lyxiga locations och mycket ögongodis utlovas!

Fifty Shades Freed trailer:

Midnight Sun

Scen ur filmen Midnight sun

17-åriga Katie har levt ett skyddat liv sen barndomen. Hon är begränsad till sitt hem på dagarna då hon lider av en sjukdom som gör att minsta lilla solljus kan vara dödligt för henne. Men när solen går ner kan hon leva som alla andra. Ödet ingriper när hon möter Charlie och de inleder en sommarromans. I huvudrollerna ser vi Bella Thorne och Patrick Schwarzenegger. Gillar du typiska tonårsfilmer fyllda med vänskap, kärlek och allt därtill så kommer nog den här filmen vara något för dig.

Midnight Sun trailer:

Every Day

Filmen ”Every day” är baserad på David Levithans kritikerrosade New York Times bästsäljare med samma namn

Rhiannon är en 16-årig tjej som blir förälskad i en udda och spännande figur som kallar sig ”A”. För A är livet minst sagt annorlunda. Varje morgon vaknar hen upp i en ny kropp, i ett nytt liv – och vet inte varför, bara att det är så. Och A anpassar sig ända tills hen möter Rhiannon och blir förälskad. Tillsammans kämpar de varje dag för att hitta varandra utan att veta var eller i vem A ska dyka upp.

Ju mer förälskade de blir, desto svårare blir det att älska någon som förändras var 24:e timme. Tillsammans måste de till slut fatta det svåraste beslutet av dem alla. Filmen ”Every day” är baserad på David Levithans kritikerrosade New York Times bästsäljare med samma namn.

Visst låter det fantastiskt och berörande – men också lite jobbigt på en och samma gång? Det är det, men filmen är också så sevärd!

Every Day trailer:

Love, Simon

Filmtips för unga 2018: Love Simon

Här kommer ett mysigt filmtips för alla kärlekstörstande typer där ute. Vi träffar Simon som tycker allt med kärlek är aningen mer komplicerat för honom än det är för hans vänner. Ingen vet att han är gay och han har heller ingen aning om vem det är som han har blivit kär i på nätet – bara att det är någon som går i hans egen skola. Att reda ut dessa frågor visar sig vara både roligt, läskigt men också livsomvälvande. Filmen ”Love, Simon” är en hjärtevärmande historia om att finna sig själv och att bli kär.

I rollerna kan vi bland andra se Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner och Josh Duhamel.

Love, Simon trailer:

Kärlek över haven

Kärlek över haven med Alicia Vikander och James McAvoy
Visst är det häftigt med skådespelare som kan axla så många olika sorters roller. Alicia Vikander är en sådan. Från nästan deprimerande drama till tuff action slänger hon sig mellan olika genrer helt utan att hon tappar trovärdigheten. I ”Kärlek över haven” spelar hon mot James McAvoy och de gestaltar Danielle och James som av en slump möts och inleder en flirtig relation som snabbt går över i stark förälskelse.

Hon förbereder sig för det spännande djuphavsprojekt hon länge drömt om att förverkliga. Han får inte avslöja för henne att han arbetar som spion och snart ska resa iväg för att stoppa ett planerat bombdåd. Kort efter att de skilts åt tillfångatas James av jihadister i Somalia och han inser att han kanske inte kommer överleva sitt uppdrag. Danielle som är på väg tusentals meter ner under vattenytan slits mellan kärleken till James och rädslan att hans intresse för henne har svalnat, eftersom hon inte lyckas få kontakt med honom. Visst låter det både romantiskt och spännande?

Kärlek över haven trailer

DRAMA

The Shape of Water

Årets bästa film på Oscars 2018 - Shape of Water
Guillermo del Toros film ”The Shape of Water” belönades med Guldlejonet på Filmfestivalen i Venedig och nominerades dessutom till hela 13 oscarsstatyetter inför Oscarsgalan 2018. Där vann den bland annat pris för bästa film, bästa regi och bästa originalmusik. Wow! Filmen utspelar sig under det kalla kriget och kretsar kring stumma Elisa som jobbar som vakmästare på ett hemligt statligt laboratorium. Där blir hon en dag vittne till när forskarna tar in en vattenvarelse som hittats i Amazonas djungler. Det dröjer inte länge innan hon knyter an till individen och deras relation utvecklas till något mer.

Det har snackats otroligt mycket om del Toros ”The Shape of Water”– ännu mer sedan Oscarsgalan. Du kommer inte bli besviken!

Shape of Water trailer:

I, Tonya

Margot Robbie spelar Tonya Harding i filmen I, Tonya

Margot Robbie spelar Tonya Harding, en lovande konståkerska som rankas högt i de amerikanska konståkningsmästerskapen. Dock är hennes framtid mycket oviss när hennes ex-man ingriper. Filmen är baserad på den verkliga händelsen då Tonya och hennes ex-man Jeff Gilooly anlitar en man för att bryta benet av Tonyas konkurrent Nancy Kerrigan vid de amerikanska konståkningsmästerskapen 1994.

Filmen blev nominerad till tre Oscarsstatyetter och vann en för bästa kvinnliga biroll. Kanske inte så konstigt med tanke på vilken grym skådespelerska Allison Janney är (som spelar Tonyas mamma i filmen).

I, Tonya trailer:

Christopher Robin & Nalle Puh

Klassiskt filmtips under 2018: Christopher Robin & Nalle Puh
Den lille pojken Christopher Robin har nu vuxit upp och blivit man men han behöver fortfarande sin bäste vän till hands, den fluffige tänkaren Nalle Puh. Vilka äventyr de kommer vara med om tillsammans är ännu inte officiellt, men jag tror det här kan bli en riktig härlig film, för hela familjen.

I huvudrollen som Christopher Robin ser vi Ewan McGregor och rösten till Nalle Puh görs av Jim Cummings.

Christopher Robin & Nalle Puh trailer:

Downsizing

Filmen Downsizing med Matt Damon, Kristen Wiig och Rolf Lassgård i rollerna

Också en film att se fram emot är ”Downsizing” med bland andra Matt Damon, Kristen Wiig och vår svenske stolthet Rolf Lassgård i rollerna. I filmen träffar vi några norska forskare som säger sig ha en lösning på planetens överbefolkning. De uppfinner ett sätt att krympa människor till en dryg decimeters längd och därpå föreslår en 200-årig global övergång från stort till smått. I en liten miniatyrvärld räcker pengarna längre och allt blir början på ett riktigt äventyr.

Jag tror det här kan vara början på Rolf Lassgårds Hollywoodkarriär, även om ”En man som heter Ove” såklart hade en del i det hela (den var ju ändå oscarsnominerad). Men med den här rollen – som norsk forskare tror jag att det kommer öppnas ännu fler dörrar för Rolf.

Downsizing trailer:

Wonder

Hjärtvärmande filmtips 2018 – Wonder
Jag började snyfta redan till trailern av filmen ”Wonder” och tror att om du är lika blödig som jag, så kommer du nog att behöva näsdukar. Baserat på New York Times-bästsäljaren med samma namn är det här en hjärtvärmande historia om August Pullman, en pojke som ska börja femte klass i en vanlig grundskola. Det som skiljer honom från de andra barnen är att han har en ansiktsdeformation.

Jag tror det här kan komma att vara en fantastiskt berörande och stark berättelse om vänskap, kärlek och mer därtill. Som August ser vi den otroligt begåvade Jacob Tremblay (har ni inte filmen ”Room” där han gjorde toksuccé så se den först!). Hans föräldrar spelas av Julia Roberts och Owen Wilson.

Wonder trailer:

Lady Bird

Filmtips 2018: Lady Bird har blivit hyllad av kritikerna

Det snackas mycket om den hyllade filmen ”Lady Bird” som handlar om 17-åriga Christine ”Lady Bird” McPherson.

Hon är envis och kämpar emot, men är oundvikligt lik sin mamma som hon har ett dramatiskt och turbulent förhållande med. Christines mamma jobbar som sjuksköterska och arbetar outtröttligt för att hålla familjen uppe efter att Christines pappa förlorat sitt jobb. 17-åriga Christine drömmer om ett helt annat, artistiskt, spännande liv.

För dig som vill skratta men även vill känna lite extra med hjärtat.

Lady Bird trailer

ACTION

Ocean’s 8

En av våra favoritfilmer 2018 - Oceans Eight
Hur coolt är det inte att nya ”Ocean’s 8” dominerar med bara kvinnor i huvudrollerna – och jävligt duktiga och coola sådana också? Vad sägs om bland andra Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway samt Rihanna i rollistan. En riktigt fartfylld actionkomedi utlovas där coolaste tjejligan tillsammans planerar den ultimata juvelkuppen i New York! Helt enkelt ett måste att se i år!

Ocean’s 8 trailer:

Game Night

Scen ur favoritfilmen Game night

Tycker du att dina spelkvällar lätt kan bli allmänt långtråkiga och inte direkt händelserika? Det blir inte Max och Annies – överhuvudtaget.

I filmen ”Game Night” ordnar Max karismatiska bror Brooks en mordgåtefest, full av falska brottslingar och poliser. Plötsligt blir Brooks kidnappad, men det är ju bara en del av spelet… Eller? När de sex extremt tävlingsinriktade spelarna ska lösa fallet , inser de ganska snart att varken spelet, eller Brooks, är vad de trott från början. Under en kaosartad natt tappar de helt kontrollen och utan några regler eller en aning om vilka de andra spelarna är, kan det bli den roligaste kvällen de någonsin varit med om… eller bara ”game over”.

Den här filmen är lika sjuk som den verkar och precis lika rolig. I huvudrollerna ser vi bland andra Jason Bateman, och Rachel McAdams. Gillar du actionkomedier med en twist så ska du definitivt se den här.

Game Night trailer:

Tomb Raider

Nya filmen Tomb Raider
Sist såg vi Lara Croft i ”Tomb Raider” var med Angelina Jolie i huvudrollenn. När är det vår svenska stjärna Alicia Vikander som fått ta över uppdraget. Så coolt!

Det här är spänning från början till slut. Laras pappa är död, men hon är fast besluten om att lösa gåtan kring hans mystiska försvinnande genom att gå i hans fotspår. Det leder henne till en mytomspunnen grav på en mytisk ö som ligger någonstans utanför Japans kust. Faror väntar, och uppdraget är riskfyllt. Men det stoppar inte Lara. Vill du ha action och spänning är det här absolut filmen för dig!

Tomb Raider trailer:

The Meg

Actionfilmen The Meg är ett bra filmtips för alla som gillar hajar

Gillar du action och dessutom hajar så är det här verkligen filmen för dig! I filmen ”The Meg” får vi följa ett internationellt undervattensteam som attackerats av en massiv varelse man tidigare trodde var utdöd. Nu ligger deras djuphavsubåt på Stilla havets botten – med besättningen fångade inuti.

I en kamp mot klockan tar de hjälp av djuphavsdykaren Jonas Taylor (spelad av Jason Statham) för att rädda besättningen från det enorma hotet – en 20 meter lång haj känd som ”Megalodon”. Vad man inte visste var att Taylor några år tidigare stött på samma skrämmande varelse. Ännu en gång hamnar han öga mot öga med det största rovdjuret som någonsin existerat.

The Meg trailer

KOMEDI

I feel pretty

Roligt filmtips under 2018: I feel prettyMan kan inget annat än älska Amy Schumer! När jag såg trailern till ”I feel pretty” kände jag direkt att det här kan bli årets skrattfest i biosalongen.

Filmen handlar om Renee Bennett, hon vet hur det känns att inte sticka ut tillräckligt blanda alla coola människor i New York. En dag slår hon i skallen rejält under ett träningspass och tuppar av. När hon vaknar upp ser hon en helt annan tjej än den hon är, och hennes självförtroende växer i kvadrat. Det är bara det att i alla andras ögon är hon exakt samma person som förr…

I feel pretty trailer:

Blockers

Filmtips 2018: Blockers

En helt hysterisk film om tre tonårstjejer som varit kompisar sedan barndomen och som alla tre planerar att ha sex i samband med skolans avslutningsbal. När deras föräldrar snubblar över deras planer blir det bråda tider att försöka förhindra och sätta stopp för sina döttrars storslagna sexplaner. ”Blockers” är en skruvad och galen film om den där allra första gången ? ?

Blockers trailer:

FANTASY

Nötknäpparen och de fyra världarna

Filmtips 2018 Nötknäpparen

Med en riktigt stjärnspäckad rollista med tunga namn som Kiera Knightley, Morgan Freeman och Helen Mirren på vita duken samt med svenske Lasse Hallström som regissör så tror jag inget annat än att den här Disney-produktionen kommer bli fantastisk!

Filmen kretsar kring Clara som önskar sig en väldigt speciell nyckel som kan låsa upp en ask som innehåller en ovärderlig gåva. Och visst får hon tag i den – men nyckeln försvinner omedelbart in i en underlig och mystisk parallell värld. Där möter Clara soldaten Phillip, ett gäng möss och regenterna som härskar över tre av världarna: Land of Snowflakes, Land of Flowers och Land of Sweets. För att få tag i nyckeln måste Clara och Phillip bege sig till den olycksbådande fjärde världen som styrs av tyrannen Mother Ginger.

Visst låter det helt magiskt?!

Nötknäpparen och de fyra världarna trailer:

Ett veck i tiden

Filmtips 2018 Ett veck i tiden
Disney levererar mycket spännande 2018. Förutom ”Nötknäpparen och de fyra världarna” som släpps under hösten så kommer de även med filmen ”Ett veck i tiden” där vi i rollerna kan se bland andra Reese Witherspoon, Chris Pine, Oprah Winfrey och Zach Galifianakis.

Megs pappa som är vetenskapsman har plötsligt försvunnit. Då skickar tre underliga varelser ut Meg, hennes bror och en vän till dem båda ut i rymden för att leta rätt på hennes pappa. Visst låter det ändå rätt spännande? Sci-fi + Disney kan inte annat än bli bra!

Ett veck i tiden trailer:

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott

En film att se fram emot 2018: Fantastiska vidunder: Grindelwalds brottÄntligen kommer fortsättningen till ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”. Filmen ”Grindelwalds brott” är den andra av totalt fem filmer från J.K Rowlings magiska värld.

Grindelwald har gjort en dramatisk flykt och samlar ihop följare för att göra trollkarlar överlägsna alla icke-magiker. Den ende som kan stoppa honom är trollkarlen som en gång i tiden var hans bäste vän, Albus Dumbledore. Men Dumbledore behöver ta hjälp av en trollkarl som hindrat Grindelwald en gång tidigare, hans tidigare student Newt Scamander.

Huuur spännande?!

I rollerna ser vi bland andra Johnny Depp (som den onde Gellert Grindelwald), Eddie Redmayne (som Newt Scamander) och Jude Law (som Albus Dumbledore).

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott trailer