in

Snart kan Disney få sin första HBTQ-prinsessa!

disney hbtq prinsessa

Regissörerna bakom filmen Moana säger att ”möjligheten är ganska öppen”. Mer

Disneyfans har länge väntat på att HBTQ-personer ska representeras i de älskade filmerna. Kommer ni till exempel ihåg hashtaggen #GiveElsaAGirlfriend? Och eftersom Frozen 2 är i full gång att skapas kanske Elsa faktiskt kan få en flickvän i den här filmen. Det verkar i alla fall som om det inte är helt omöjligt.

Huffington Post frågade nämligen Ron Clements och John Musker, regissörerna bakom Moana, vad som skulle krävas för att Disney skulle göra en film med den första Disneyprinsessan som är HBTQ.

– Det måste vara en driven regissör och ett ledande team som vill pusha frågan, och att John Lasseter (chef för Disney Animations kreativa avdelning, red. anm.) gillar idén. Men vi skulle säga att vi inte riktigt haft några restriktioner med det vi gjort, säger Musker.

Det låter ju lovande! Det tråkiga är bara att regissörer som Clements och Musker faktiskt inte har någon makt över i fall Disney ska ha en HBTQ-prinsessa eller inte. Men vad de vet så utesluter i alla fall inte Disney något.

– Det verkar som om möjligheterna är ganska öppna just nu, säger Clements.

moana

Att Disney nu på senare år har fått hyfsat öppet sinne har redan lönat sig. Friheten Clements och Musker fick som regissörer när de gjorde Moana blev inget annat än en succé – och Moana är allt annat än en dam i nöd som behöver räddas av en prins i filmen. Hennes berättelse fokuserar inte på romans över huvud taget.

– Det fanns aldrig någon romans i den storyn. Det var en power-berättelse om en ung tjej som hade ett uppdrag, där balansen mellan naturen och världens öde var på spel, säger Clements.

Eftersom Moana avvek från mallen av en klassisk Disneyfilm hoppas vi på att det inte tar så lång tid innan vi ser en HBTQ-prinsessa också.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss