in

Scenen i Wonder Woman som verkligen visar att den är feministisk AF

wonder woman dragare

Wonder Woman-filmen har varit på allas läppar sen den hade premiär i slutet av maj, och nu har vi ytterligare en grym sak att snacka om när det kommer till superhjätinne-rullen. Mer

Superman, Spider-Man, Batman, Captain America, Iron Man, The Hulk… Ja vi har sett otaliga superhjätefilmer men en man i huvudrollen. Men nu har vi äntligen fått Wonder Woman med Gal Gadot i huvudrollen!

Filmen är regisserad av Patty Jenkins, som tror att framtiden för kvinnor i actionfilmer ser ljus ut, skriver Hellogiggles. Nu har en tumblr-post blivit viral då den lyft en intressant grej från Wonder Woman, som är lätt att missa om man inte är extra uppmärksam. Och ögonblicket hade nog inte skett om inte Jenkins var regissören.

Tumblr-posten, från kontot The creative words, powerful ideas, belyser det feministiska fokuset som genomsyrar filmen.

”Att se en superhjälte-film regisserad av en kvinna är som att sätta på sig glasögon för första gången. Jag har inte insett hur mycket jag har behövt kisa genom den ”manliga blicken” tills jag plötsligt, mirakulöst, inte behövde det mer.”

Hon fortsätter med att skriva att det inte var några scener i filmen där de visade Gadot, aka Wonder Woman, enbart i syfte av att hon skulle se snygg ut. I filmen var det amazoner med åldrande hud och kråksparkar.

”Och inte en ENDA av dem bar en utrustning som var en glorifierad korsett.”

Sedan kommer vi till det där ögonblicket i filmen som gjort tumblr-posten viral.

”När Diana (som Wonder Woman heter reds. anm.) gjorde superhjälte-landningen, dallrade hennes lår på filmen.

Hörde ni mig? HENNES FUCKING LÅR DALLRADE. Wonder Womans lår dallrade på en bioduk framför alla.

För att hon var inte där för att få män att dregla. Hon var inte där för att vara sexig och lockande och flörta hennes väg till seger, och det betyder att hon har stora, muskulösa lår. Och när de nuddar marken och dämpar fallet efter en superhjälte-landning dallrar dem, och. det. är. UNDERBART.”

via GIPHY

Det Är verkligen underbart. Allas lår, oavsett storlek, dallrar när man landar efter ett hopp. Men om det hade varit en man som var regissör är det mycket möjligt att man 1) visat en annan del av Wonder Womans kropp som inte dallrade eller 2) retuscherat bort dallret i efterhand. Den här lilla scenen visar att Wonder Woman är verklig, och den säger väldigt mycket om hur karaktären är porträtterad. Tumblr-posten avslutar:

”Tack, Patty Jenkins, för att du gav mig en film om en kvinna, berättad av en kvinna. Så att jag kan se den genom mina ögon, och inte någon snubbed som är där för bröst och rumpa.”

[adSpace placement=”auto”]

Skärmavbild 2017-06-12 kl. 13.24.38

Tumbr-kontot har också blivit ifrågasatt hur hon kan tycka att Wonder Womans och amazonernas rustning inte är sexig.

”Gal är en lång, smal, vacker kvinna. Det går inte att neka det. Hon bär en figurstittande ristning som är liten. På så många sätt ser hon ut exakt som man kan vänta sig från en Hollywood-heroinna. 

Det kommer till hur det filmades. Rustningen visar inte urringning. Det finns inte en enda scen som stannar för att visa hennes bröst eller sakta filmar henne från fötterna. Hon (och alla amazonerna, som har flera olika hudfärger) demonstrerar hur rustningen är praktisk. Kvinnorna slåss intensivt och de slåss bra och de slåss på sätt som visar både deras styrka och deras skicklighet lika bra.”

Snälla Jenkins och alla andra grymma kvinnliga regissörer, ge oss fler grymma superhjälte-filmer med kvinnor i huvudrollen!

Vi önskar att lite lårdaller inte var något uppseendeväckande, men tyvärr är det så.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss