in

Nytt på Netflix i januari: 11 filmer och serier du ska se

netflix nyheter 2019

Hänga inne och längta efter värme-månaden, aka januari, är här. Som tur är släpper Netflix en rad nya filmer och serier som vi kan sätta tänderna i! Här är 11 som vi rekommenderar lite extra. Mer

1 januari

Konsten att städa – med Marie Kondo

En serie om att städa och rensa, hur kul kan det vara? Jättekul tydligen, om man ska tro Kondos miljontals fans runt om i världen.

You get me

Efter ett engångsligg blir Holly (Bella Thorne) besatt av Tyler och byter till och med skola för att kunna hålla deras ”romans” vid liv.

 

4 januari

Lionheart

När Adaezes pappa blir sjuk tar hon över familjeföretaget tillsammans med sin farbror. Hon måste ständigt bevisa vad hon kan i en mansdominerad värld, och dessutom rädda företaget, som visar sig vara i riktig knipa.

11 januari

Sex education

Tonåringen Otis mamma är sexterapeut, vilket har gjort Otis till expert på frågor som rör sex och samlevnad. Vad gör man med den kunskapen? Jo, man startar en egen klinik för sexterapi i skolan!

15 januari

Abducted in plain sight

I kriminaldokumentären Abducted in plain sight faller en familj offer för en charmig och manipulativ granne som kidnappar deras dotter – två gånger om.

 

18 januari

Grace and Frankie, säsong 5

Netflix-serien Grace and Frankie har snabbt blivit en favorit hos många, och nu släpps äntligen säsong 5. En av skaparna till serien, som handlar om två äldre damer vars män blivit kära i varandra, är ingen mindre än Marta Kauffman, en av personerna bakom Vänner. Det ni!

Close

En Netflix-film där Noomi Rapace spelar Sam, en livvakt som har fått i uppdrag att skydda den unga arvtagerskan Zoe. De två kvinnorna är till en början skeptiska till varandra, men blir nära vänner i samband med våldsam kidnappning sätter deras liv på spel.

Soni

En hetlevrad polis och hennes eftertänksamma chef bekämpar brott som begås mot kvinnor i Delhi, samtidigt som de försöker hantera jämställdhetsproblem i sina egna liv.

IO

Jorden håller på att gå under efter att ett gift spridit sig och tvingat befolkningen att fly till jupiters måne IO. Kvar på jorden finns en ung kvinnlig forskare, Sam Walden, som gör allt för att rädda jorden från undergång. Efter att ha sökt kontakt med överlevare hittar hon Micah, en man som vill hinna med den sista rymdfärjan som lämnar jorden.

Pitch Perfect

ÄNTLIGEN! Nu kan du se musikalfilmen Pitch Perfect på svenska Netflix. Om du vill följa tjejerna i a cappella-gruppen The Barden Bellas i sin jakt på att äga killarna på campus kan du nu göra det!

25 januari

Black earth rising

Kate Ashby adopteras som liten från folkmordet i Rwanda, och kommer till England. I Black earth rising får vi följa hennes kamp för att hitta sanningen om sig själv, en kamp som är känslosam, farlig och för oss tittare, spännande.