in

Kepler-författarnas nya bok blir film på Netflix

Nyckelserien på Netflix
Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Fotograf: Karl Nordlund

Tycker du om deckare, mysterium och gåtor? Då kommer den här nya Netflix-filmen, men arbetsnamnet Nyckelserien, vara något för dig! Mer

Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler, skriver även pusseldeckare under under pseudonymen Alex Ahndoril. Hösten 2023 gav de ut den första delen i spänningsserien Nyckelserien, och det är den boken som nu ska bli film på Netflix.

Vad handlar boken om?

Boken som filmen baseras på heter Jag kommer att hitta nyckeln och handlar om privatdetektiven Julia Stark. När en person mördas på ett gods i Västernorrland anlitas hon av en rik familj för att lösa mordet. Hon tar med sig sin exman, polisen Sidney Mendelson, och beger sig till godset för att lösa fallet. Väl där umgås hon med familjemedlemmarna för att försöka lista ut vem av dem som är mördaren – innan det är för sent. Nyckelserien är så kallade pusseldeckare, en bokgenre där brottet ska ses som en gåta och där läsaren ska försöka avslöja vem gärningspersonen är.

När har Nyckelserien premiär på Netflix?

Arbetsnamnet på den nya filmen är Nyckelserien, men detta kan komma att ändras innan premiären. Än så länge har vi inget datum, men vi lovar att uppdatera er så snart vi vet mer.

Finns det någon trailer?

Det finns ingen trailer än, men i klippet nedan hittar du trailern till Hypnotisören, en film som gjorts baserad på Lars Keplers succéroman med samma namn.

När kommer nästa bok av Kepler?

För att markera att Nyckelserien är något helt annat än det som är skrivet av Lars Kepler, går författarduon alltså under en ny pseudonym för dessa böcker. Nästa bok i Nyckelserien, Jag blundar och ber, kommer någon gång under 2024.

– Vi älskar att skriva som Lars Kepler, men Nyckelserien är något helt annat, en pusseldeckare med psykologisk trovärdighet och moderna relationer, berättar Alexander och Alexandra, för Bonniers bokklubb.

Men detta betyder inte att vi inte kommer få läsa fler böcker från Lars Kepler. Nästa bok om Joona Liina är nämligen också planerat att ges ut någon gång under 2024.

I vilken ordning ska man läsa böcker?

  • Hypnotisören (2009)
  • Paganinikontraktet (2010)
  • Eldvittnet (2011)
  • Sandmannen (2012)
  • Stalker (2014)
  • Kaninjägaren (2016)
  • Lazarus (2018)
  • Spegelmannen (2020)
  • Spindeln (2022)