in

Nu kan du köpa Harry Potters antagningsbrev från Hogwarts – perfekt för oss mugglare!

harry potter dragare

Skulle du vilja ha Harry Potters antagningsbrev till Hogwarts? Såklart du vill! Mer

Till skillnad från Harry Potter så väntar jag fortfarande på att ugglor ska komma flygandes hem till mig och översvämma lägenheten med antagningsbrev från Hogwarts. Men tills den dagen kommer, för det är klart den gör, så kanske man får nöja sig med originalbrevet som användes i Harry Potter och de vises sten. Eller ja, om man har några tusen kronor över det vill säga.

hp 1

Nu auktioneras nämligen bland annat Harry Potters antagningsbrev från Hogwarts ut hos Prop Store Auction. I beskrivningen står det: ”Hjälte-kuvertet kommer med ett riktigt Hogwarts sigill i rött vax, olikt de många kopierade versioner som också användes i scenen. Kuvertet är fortfarande slutet med ett brev tillsynes kvar i. Kuvertet är i utmärkt skick; vaxsigillet har spruckit och två små fragment saknas, men Hogwarts logga är fortfarande klart identifierbar.”

hp 2

Vill du gå in och buda nu? Då får du gräva i plånboken för det ledande budet ligger i skrivande stund på drygt 31 000 kronor (!).

Även Ron Weasley’s illvrål, som han fick från sin mamma, auktioneras också ut, och det ligger än så länge ”bara” på drygt 15 000 kronor.

I beskrivningen står det: ”Kuvertet är gjort av ett rött kort med en krämfärgad adresslapp. Ett mörkrött band är knytet runt det, och sitter fast i bak med ett guldfärgat sigill märkt med ’W’ för Weasley, som fortfarande är intakt. I brevet står texten av illvrålet i kalligrafisk typsnitt. Det medföljer också en stillbild från filmscenen som Rupert Grint skrivit sin autograf på.”

hp 3

Auktionen avslutas den 29 september, skriver Cosmopolitan. Så om du är sugen på att köpa något av objekten som auktioneras ut är det dags att börja buda snart (och kanske vinna lite på lotto).

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.