in

Mommy Dead & Dearest-historien blir tv-serie

the act hulu 2
Hulu

Dokumentär-succén Mommy Dead & Dearest blir dramaserie på Hulu! Mer

Våren 2017 pratade alla om dokumentären Mommy dead & dearest, som hade premiär på HBO. Den handlar om Dee Dee Blancharde och hennes dotter Gypsy Ros som tillsammans brottas med att överleva och ta sig igenom dotterns många svåra sjukdomar. Gypsy lider av leukemi, är rullstolsburen, har en hjärnskada som gör att hennes intelligens är som ett mycket yngre barn och klarar vid tillfällen inte av få i sig näring.

Det är i alla fall vad alla tror. Det visar sig dock att Gypsy har varit en frisk person som blivit sjuk på grund av sin mamma. Mamman är sjuk och lider av münchausen by proxy, en sjukdom där en förälder medvetet gör sitt barn sjukt, ofta för att få medlidande från omvärlden.

mommy dead dearest
Mommy Dead Dearest

När Gypsy är 16 hittas mamma Dee Dee mördad, och det står snart klart att det är Gypsy och hennes pojkvän som dödat mamman, och omvärlden får veta att Dee dee under många år utsatt sin dotter för tortyrliknande behandling. Hon har under alla dessa år lurat släkt, vänner och läkare.

”The Act” har premiär i mars 2019 på Hulu

Dokumentären, som är gjord av Erin Lee Carr, fick stort genomslag och hyllades världen över för sitt noggranna, snabba och smarta berättande. Det är därför inte jätteförvånande att det nu kommer en tv-serie som bygger på den osannolika och sjuka historien om mor och dotter Dee Dee (spelad av Patricia Arquette) och Gypsy (spelad av Joey King).

Tv-serien heter ”The Act” och har premiär den 20 mars på Hulu, då kommer det att släppas två avsnitt och därefter kommer att komma ut ett nytt avsnitt varje onsdag.

Sugen på att se hur det kommer se ut? Se teasern för The Act här: