in

Quiz: Hur mycket kan du om Love Actually?

love actually rollista film trailer
Bildkälla: Love Actually

Hur mycket kan du egentligen om julklassikern och feelgood-filmen Love Actually? Gör vårt test och ta reda på det! Mer

Är Love Actually ett måste för dig att titta på varje jul? Har du sett den så många gånger att du kan varje replik men fortfarande får all the feels varje gång? Då borde du sätta dina kunskaper på prov i vårt test och se hur mycket du faktiskt kan om Love Actually!

Quiz: Hur mycket kan du om filmen Love Actually?

En film med en sjärnspäckad rollista

Love Actually har med åren blivit en jultradition att samlas runt för många, och vi förstår varför! Filmen som kom ut lagom till jul 2003 är nämligen fullproppad med allt det som gör en bra film: glädje, tårar, sång och massa kärlek! Det skadar ju inte heller att rollistan innehåller stora namn som Emma Thompson, Colin Firth, Kiera Knightley, Chiwetel Ejiofor och Alan Rickman för att nämna några.

JoannaAndersonLoveActually
Bildkälla: Love Actually

Vad handlar Love Actually om?

Filmen följer en rad olika människor och deras kärleksliv som är sammankopplade på ett eller annat sätt. Den utspelar sig under en hektisk månad innan jul i London och det övergripande temat i filmen är kärlek, i olika former, stadier och åldrar.

Finns Love Actually på Netflix?

Nej, tyvärr är Love Actually inte en av de filmer man kan se på Netflix denna julen. Filmen fanns att se på Netflix förra året, men har sedan tagits bort. Så vi får hålla tummarna för att den kommer att visas på tv under julhelgen istället!

Skyltscenen i filmen Lovea Actually
Bildkälla: Love Actually

Finns det en uppföljare till Love Actually?

Ja, tro det eller ej, men det finns faktiskt en uppföljare! Den är gjord i ett kortfilmsformat på 15 minuter och släpptes den 24 mars 2017. Märklig månad för uppföljaren till en julfilm tänker ni? Vi håller med! Men den kretsar inte kring julen denna gången. Filmen släpptes nämligen i samband med Red Nose Day, ett brittiskt insamlingsevenemang av välgörenhetsorganisationen Comic Relief som på olika sätt jobbar för att bekämpa hunger och fattigdom runt om i världen. Uppföljaren tar vid där vi lämnade de välkända karaktärerna men 13 år senare. Vi får höra om Sams nya kärleksproblem, se ännu en dans av Hugh Grant och det finns självklart en ny tappning av den populära skylt-scenen.

Trailer: Här är Love Actually 2 – Red Nose Day Actually