in

Allt vi vet om uppföljaren till En prinsessas dagbok

dagbok

Snart kan vi äntligen få komma tillbaka till älskade, fiktiva, Genovia! Nu står det klart att Disney har påbörjat arbetet med En prinsessas dagbok 3. Mer

Det är sjukt att tänka sig att första filmen om Mia Thermopolis (eller ska vi säga Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldi) kom ut för över 20 (!) år sedan. I den första upplagan av En Prinsessas Dagbok får Mia som 15-åring reda på att hon är den enda tronarvingen till kungadömet Genovia – och det blir hennes farmors, Clarisse Renaldis, uppgift att lära henne bli en riktig prinsessa.

Sedan den ikoniska filmen (med bland andra Anne Hathaway, Julie Andrews och Sandra Oh i rollerna) hade premiär har det kommit en uppföljare. I En Prinsessas Dagbok 2 – Kungligt Uppdrag får vi följa Mias jakt på kärleken när hon får 30 dagar på sig att hitta någon att gifta sig med. Om hon misslyckas riskerar hon att förlora tronen. Det har länge ryktats om att det blir en tredje film, och nu står det äntligen klart att Disney är i full gång med att producera den. Här är allt vi vet om En prinsessas dagbok 3.

En prinsessas dagbok 3

När har En prinsessas dagbok 3 premiär?

Exakt när den nya filmen kommer ha premiär vet vi inte i nuläget, men klart står att Disney anlitat Aadrita Mukerji för att skriva manuset, rapporterar Hollywood Reporter.

Vilka skådespelare medverkar i filmen?

Det är än så länge oklart om Anne Hathaway, Julie Andrews och Sandra Oh återvänder till En prinsessas dagbok-universumet, men huvudrollsinnehavaren har tidigare sagt att hon gärna vill göra fler filmer. Även Mandy Moore, aka skolans cool girl, har i en intervju med amerikanska ELLE sagt att hon gärna medverkar i en uppföljare. Även Heather Matarazzo som spelar Mias bästa vän Lilly, har i en intervju med Cosmopolitan sagt att hon är med på tåget om Anne Hathaway och Julie Andrews tackar ja. Vi uppdaterar er så snart vi vet mer!

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer, men i klippet nedan får du reda på mer om vad skådespelarna sagt om den nya filmen.