in

Första trailern till filmen där Zac Efron spelar seriemördare är här

zac efron ted bundy

Highschool-älsklingen Zac Efron förvandlas till en av världens värsta seriemördare, Ted Bundy, i nya filmen Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Se första trailern här. Mer

En av världens mest kända seriemördare, Ted Bundy, är minst sagt på tapeten. Tidigare i veckan släppte Netflix Conversations with a killer, The Ted Bundy tapes, en fyra avsnitt lång dokumentärserie om Bundy, som 1989 blev avrättad efter att ha erkänt över 36 mord. Mellan åren 1973 och 1978 mördade han flickor och unga kvinnor i USA. Hur många som föll offer för honom är inte helt klart. Det brukar talas om ungefär 30, men det finns experter som misstänker att det egentligen rör sig om över 100 personer.

Ted Bundy har blivit känd för dåden han begick, men också för att han av många ansågs vara en charmig och kvick person som fick många att tvivla på hans skuld. Hur skulle någon som är så charmig och snygg kunna vara så blodtörstig, frågade man sig.

Just därför är castingen av Zac Efron i filmen om Ted Bundy, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, klockren. I filmen, som har premiär under den pågående Sundance-festivalen, fokuserar man inte främst på de fruktansvärda morden, utan mer på Bundys vardagsliv och flickvännen Elizabeth Kloepfer (Lily Collins). Elizabeth vägrade i många år tro att Bundy faktiskt var skyldig, utan levde kvar i föreställningen om att han var den perfekta pojkvännen.

Läs också: Nytt på Netflix i januari: 11 filmer och serier du ska se

Joe Berlinger, som gjort sig känd inom genren true crime, är regissören och producenten som står bakom både filmen och dokumentären.

Nyfiken på filmen? Se den första trailern här:

Visst blir man sugen på att se den? Passa på att se dokumentären så länge!