in

Forskare har pekat ut det största misstaget i ”Titanic” (nej, det är inte att Jack hade fått plats på dörren)

titanic misstag

Att vi inte tänkt på det här tidigare?! Mer

Alla som någon gång i sitt liv kollat på Titanic vet en sak: Jack skulle också fått plats på den där himla dörren bredvid Rose och de skulle kunnat leva lyckliga i alla sina dagar. Jack hade sluppit frysa ihjäl i vattnet och hade inte behövt sjunka ner till havets botten.

En forskare som vet mer om det här än någon annan är Neil DeGrasse Tyson. Han har faktiskt grävt ner sig i den här dörr-historien i flera år. Men, när man studerar saker är det som alltid – man lär sig mer. Och Tyson har kommit fram till att det finns ett ännu större misstag i den klassiska kärleksfilmen.

Han säger att vi alla har ställt oss fel fråga. Vi borde inte fråga oss om Jack fysiskt sett borde fått plats på dörren, nej, nej. Vi borde istället fråga oss varför han GAV UPP EFTER ETT FÖRSÖK. Hans liv stod på spel!

– Man hade försökt mer än en gång. Du försöker en gång och ’Åh, det här kommer inte funka. Jag bara fryser ihjäl i vattnet’. Nej, ursäkta mig, nej!, säger han till Huffington Post och fortsätter:

– Överlevnadsinstinkten är mycket starkare än så hos alla, särskilt i den karaktären. Han är en överlevare, eller hur? Han hankar sig fram.

Det Tyson antagligen anspelar på är att Leonardo DiCaprios karaktär Jack Dawson inte hade det superlätt i livet. Han var inte rik som Rose DeWitt Bukater – han var fattig. Han målade porträtt för att få pengar till mat. Och som ni säkert minns hade han inte biljetter till Titanic förrän i sista minuten, när han vann dem från några svenskar i en pokermatch.

Om du vill bli lite extra gråtig efter att vi än en gång konstaterat att Jack inte hade behövt dö, kan du se på på just det ögonblicket här nedan.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR