in

Emma Thompsons: ”Jag vet hur det är att hitta ett halsband som inte var menat för mig”

love actually emma thompson karen

*Gråter* Mer

Artikeln publicerades första gången 2018.

Du vet den fruktansvärt ledsamma scenen i Love actually där Karen (Emma Thompson) precis har insett att hennes man har en affär, och står i sovrummet medan hon lyssnar på cd-skivan hon fick med Joni Mitchell istället för guldhalsbandet hon hittat i jackfickan? Ja precis, den scenen blev precis ännu sorgligare. Anledningen till att Thompson ger ett så trovärdigt intryck är för att hon använde sin egen skilsmässa för att få fram känslorna.

Thompson var gift med skådespelaren Kenneth Branagh under tidigt 90-tal, men deras äktenskap slutade inte bra. De skiljde sig efter att Thompson ska ha upptäckt att Branagh var otrogen mot henne med en annan skådespelare. Thompson har sagt att hon då fann sig själv med ett hjärta som var ”väldigt trasigt” efter sex års äktenskap, skriver HelloGiggles.

– Jag vet hur det är att hitta ett halsband som inte var menat för mig, sa Thompson när hon talade på en välgörenhetsgala i London tidigare i år.

2013 avslöjades det att Branagh hade varit otrogen med Helena Bonham Carter. Under tiden efter det har dock Thompson och Bonham Carter lämnat det bakom sig.

– Du kan inte hålla kvar i sådant där… Det är meningslöst. Jag har inte energin för det. Helena och jag blev sams för många år sedan… Hon är en underbar kvinna, har Thompson sagt.

Men, nu vet vi alltså varför ögonen blir fyllda av tårar och halsen snörps till varje gång vi ser scenen i Love actually. Riktiga känslor skojar man inte bort. Brb, ska titta på Love actually för cirka hundrafemtioelfte gången nu.