in

Efter kommentarer om hur het seriemördaren Ted Bundy är – Netflix säger ifrån

the ted bundy tapes
Netflix

Ted Bundy kallas den charmiga och snygga seriemördaren, vilket aktualiserats i samband med att Netflix släppt en dokumentär om honom. Nu tar streaming-jätten avstånd från komplimangerna, och menar att det finns hundratals andra snygga män att lägga fokus på. Mer

Sverige, och världen för den delen, har fått dille på true crime, mördare, galningar, oskyldigt dömda och våldtäktsmän. För drygt ett år sedan pratade alla om unabombaren Ted Kaczinsky efter att Netflix släppte serien Manhunt: Unabomber. Nu har turen kommit till seriemördaren och våldtäktsmannen Ted Bundy. Vi har tidigare skrivit om filmen Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile med Zac Efron i huvudrollen som har premiär i vår. I måndags släppte Netflix dessutom dokumentären Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes.

Bundy är inte bara ökänd för att han erkände mord på 36 kvinnor (det finns dessutom de som misstänker att han kan ha dödat över 100 stycken), han anses också varit både “charmig” och snygg. När dokumentären släpptes i måndags kunde inte vissa hålla sig borta från att på sociala medier kommentera hur het Bundy var. Detta fick Netflix i USA att ryta ifrån.

I en tweet från Netflix officiella twitterkonto påminde de alla oss tittare att Netflix är fullt av snygga män, män som inte våldtagit och dödat en massa kvinnor.

Vi kan inte annat än att hålla med. Nog för att brottslingar och rättsfall kan vara både spännande och fascinerande, men man får inte heller glömma bort att de 36 kvinnor som Bundy dödade inte bara är en siffra eller statistik. Det var 36 kvinnor med hopp, drömmar och liv. Hopp, drömmar och liv som Bundy släkte.