in

Martina Haags roman ”Det är något som inte stämmer” blir film

Det är något som inte stämmer
Bildkälla: Magnus Ragnvid/ Viaplay

Martina Haags kioskvältare till romaner ”Det är något som inte stämmer ”och ”Livet går så fort. Och så långsamt” slås samman och blir en och samma film. Här är allt vi vet om den. Mer

Martina Haags romaner Det är något som inte stämmer och Livet går så fort. Och så långsamt kommer göras om till en gemensam film. Rollistan är fullproppad med kända namn och Martina Haag gör själv manusdebut. Här är allt om nya filmen!

Vad kommer filmen handla om?

I romanen Det är något som inte stämmer upptäcker huvudpersonen Petra att hennes make har haft en hemlig affär i flera år. I boken varvas berättelsen om sorgen och uppbrottet med när Petra försöker hitta tillbaka till sig själv genom att flytta till fjällen.

Istället för att följa resan i fjällen kommer filmen parallellt följa Petras liv i högstadiet vilket är baserat på delar ur Livet går så fort. Och så långsamt. Filmen kommer kasta oss mellan två period i livet när Petra är hjärtekrossad – både i nutid och på det tidiga 80-talet.

Rolllista: Vilka skådespelare kommer vara med?

Vuxna Petra kommer spelas av Alexandra Rapaport, känd från Gåsmamman och Heder, medan unga Petra kommer spelas av Ella Hammarsten Liedberg, känd från Badhotellet.

– Det ska bli spännande att hitta ett gemensamt kroppsspråk. Vi är samma människa i olika tidsåldrar. Vi vill visualisera att man bär sina upplevelser genom livet, säger Alexandra Rapaport i NENT groups pressmeddelande.

I rutan kommer även Gustav Hammarsten och Jessica Liedberg synas. Dessutom spelar Shanti Roney Petras man, medan unga Petras kärleksintresse spelas av Adrian Macéus.

När och var har Det är något som inte stämmer premiär?

Det är något som inte stämmer har precis börjats spelats in och kommer ha premiär på Viaplay någon gång nästa år.