in

Den hemska anledningen till varför det är bra att titta på Disneyfilmer

disney dod

Vi är många som växt upp med Disney, men vi kunde aldrig tänka oss att det var bra att kolla på filmerna på grund av den här anledningen. Mer

När jag tänker på Disney tänker jag på glada och mysiga filmer, även om jag vet att typ alla filmer innehåller ledsna stunder också. Och tydligen har Disney lärt oss om en av de svåraste sakerna i livet hela tiden, nämligen döden.

Enligt en expert i kommunikation om döden, tror hen att gamla favoriter som Lejonkungen, Bambi, och såklart den nyare succén Frost kan hjälpa både barn och vuxna att hantera konceptet av döden, skriver Cosmopolitan.

simba

En ny studie forskar i vilka sätt som död är porträtterad i barnfilmer, och kom fram till att karaktärer är två gånger så troliga att dö i just barnfilmer än i filmer som riktar sig mot vuxna.

– Dessa filmer kan användas som konversationsstartare för svåra och vad som ofta är tabu-ämnen, så som död, säger studiens ledade professor Kelly Tenzek.

– Detta är viktiga konversationer att ha med barn, men att vänta tills slutet av livet är försent.

Disney har ju som sagt många filmer som tar upp ämnet döden. Askungen, Björnbröder, Big Hero 6 och Vaiana är bara några av dem.

vaiana

– Vi tror att eftersom Disney- och Pixarfilmer är populära och tillgängliga för barn och vuxna så kan en svår konversation börja på ett mindre läskigt sätt mycket tidigare i livet, säger professor Tenzek.

Föräldrar kan med andra ord använda Disneyfilmer som en möjlighet att diskutera döden med deras barn när de blir gamla nog.

– Vi är medvetna om att barns psykologiska utveckling är viktig när det kommer till dessa diskussioner. Det är inte vår avsikt att man ska prata om det med en treåring, men i takt med att barnen mognar passar filmerna in naturligt i det, avslutar professor Tenzek.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss