in

”Call me by your name” får uppföljare

call me by your name

Call Me By Your Name är namnet på både boken och filmen som fick oss att längta efter italienska somrar, espresso i lummiga trädgårdar och himlastormande sommarflirtar. Nu kommer det äntligen en uppföljare och vi längtar så! Mer


Oavsett om du älskade boken eller filmen så är det här underbara nyheter för alla oss som vill veta vad som egentligen hände med Elio och Oliver. Inte mycket är känt, men hos Vouge får vi veta att författaren André Aciman döpt uppföljaren till Find Me och att den utöver att handla om Elio och Oliver också kommer ha Elios pappa Samuel i en av huvudrollerna. Det amerikanska förlaget som släpper boken beskriver storyn så här:

“I Find Me, får vi följa med Elios pappa Samuel, som nu är skild, på en resa från Florens till Rom för att hälsa på Elio som har blivit en begåvad klassisk pianist. Ett oväntat möte på tåget leder till en relation som förändrar Samuels liv. Elio flyttar snart till Paris där han också har ett livsförändrande förhållande, medan Oliver, som jobbar som professor i norra New England och vars söner är nästan vuxna börjar fundera på om det inte är dags för att återvända till Europa.”

call me by your name uppfoljare

I en intervju med Vulture förklarar Aciman att han aldrig riktigt lyckades släppa den världen han byggde upp i Call Me By Your Name och att han, trots att det var han som uppfann karaktärerna och storyn, lärde sig så mycket om intimitet och kärlek genom att skriva boken. När han såg filmen insåg han att han ville tillbaka till karaktärerna, och ingen är gladare för det än vi på VeckoRevyn.