in

19 filmer att se om du verkligen behöver gråta ut

istock 485932648

Ibland måste tårarna få flöda, oavsett om du har något att gråta över eller inte. I sådana stunder är en riktig gråtfilm precis vad du behöver. Mer

När jag känner att jag vill gråta till någonting så brukar det ofta bli ett avsnitt Planet Earth, och min sambo tvingas lyssna på mig som hulkar och snyftar fram ”de är så duktiga djur” gång på gång.

Jag är överhuvudtaget en person som har lätt till tårar. Jag tror, helt ovetenskapligt, att det är bra för oss människor att gråta ibland. Och att gråta till en bra film är sååå skönt. Förmodligen har jag missat en del, men här är i alla fall 19 filmer att se för de tillfällen när du känner för att klämma fram några tårar.

1. Forrest Gump

forrest gump

Forrest berättar sitt livs historia som bland annat innefattar att lära Elvis dansa och uppfinna uttrycket ”Shit happens”. Även om du inte rörs till tårar så är det en riktigt sevärd film.

2. Marley och jag

marley and em

Marley är den lite korkade och ganska jobbiga hunden som kommer vinna ditt hjärta och få dig att gråta floder.

3. Titanic

titanic

Detta måste väl ändå vara en av de mest erkända gråtfilmerna genom tiderna? Som bonus har Titanic en av filmvärldens hetaste sexscener.

4. Sagan om ringen

samwise

Ingen är en mer lojal vän än Sam, och inget äventyr är mer storslaget än det i Sagan om ringen. Jag börjar snyfta redan i första scenen.

5. Upp

up1

En tjurig gubbe åker iväg för att uppfylla sin avlidna frus dröm, och får motvilligt sällskap av en åttaårig pojkscout. Denna träffar rakt i hjärtat!

6. Moulin Rouge

moulin rouge nicole kidman

Storslagen kostymfilm med allt och lite till, och framför allt en underbar men sorglig kärlekshistoria.

7. Micke & Molle

coppersavestod

Jag fick tårar i ögonen av att se den här gifen, det är ju något alldeles särskilt med djur som står upp för varandra.

8. Insidan ut

inside out

Känslor, den här filmen lär dig allt om dem. Och vad är en film om känslor utan ett par goa gråtscener?

9. Förr eller senare exploderar jag

tfios

Hazel tvingas gå till en stödgrupp för cancersjuka av sina föräldrar. Väl där träffar hon Augustus, och en vacker och sorglig kärlekshistoria börjar.

10. Harry Potter och Dödsrelikerna: del 1

harry

Alla åtta Harry Potter-filmerna är sevärda, men vill du snyfta lite extra så är det nummer sju som gäller.

11. Tarzan

tarzan

Hans föräldrar blir dödade av en leopard, och en gorilla blir hans nya mamma. Låter det som bra gråtmaterial?

12. Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta

if you leave 5a0c3957ee536

Allie och Noah är paret med stort P. De bråkar, skrattar, är ifrån varandra, återförenas och älskar varandra tills döden skiljer dem åt.

13. Bambi

bambistampe

Bambi är en film fylld med vackra skogsmiljöer och söta djur, men den skildrar också hur det är att vara liten och ensam i en stor och ofta skrämmande värld.

14. Vaiana

vaiana

En film med mycket girl power! Men den är också väldigt sorglig då den berättar om bandet mellan en farmor och hennes barnbarn.

15. Interstellar

interstellar

Om du får ångest av att tänka på universum, tiden och livet är det här kanske inte rätt film för dig, men annars är det perfekt gråtmaterial.

16. Allt för min syster

my sisters keeper1

Lillasystern Anna har alltid ställt upp som donator för sin leukemisjuka storasyster Kate, men när hon är åtta år stämmer hon sina föräldrar för att få bestämma över sin egen kropp.

17. Lejonkungen

simba

Klassikernas klassiker och en riktig snyfthistoria. Behöver jag säga mer?

18. Älska mig igen

thevow

Efter en bilolycka hamnar Paige i en koma. När hon vaknar minns hon ingenting av sin tid med maken Leo, som gör allt i sin makt för att vinna hennes hjärta, igen.

19. P.S. I Love You

psiloveyou

När Hollys man Gerry får en hjärntumör och dör isolerar sig Holly från omvärlden, tills hon börjar få meddelanden från sin avlidne make som uppmuntrar henne till att börja leva sitt liv igen.

Prenumerera på VeckoRevyn och få 5 nummer + ett lyxig kit från Pure Mineral för bara 199 kr. 

Nytt nummer VeckoRevyn