in

12 av de läskigaste dokumentärerna på Netflix – vågar du titta ensam?

skracc88ckdokumentacc88r

Älskar du skräck i verkligheten? Då är läskiga dokumentärer helt klart rätt sak för dig. Här är de tolv läskigaste dokumentärerna på Netflix just nu! Mer

Det finns förmodligen inget monster under din säng, dockor som vill strypa dig eller zombies som vill äta din hjärna. Däremot finns det seriemördare, atombomber, restriktiva abortlagar som gör att kvinnor dör, präster som dedikerar sitt liv till exorcism, skräckinjagande djur som äter människor och mycket mer som faktiskt finns i verkligheten. Så, är du redo att möta några av världens hemskheter fångade på film? Här är en lista på tolv av de absolut läskigaste dokumentärerna som Netflix har att erbjuda.

 1. Killer Legends

  Den här dokumentären utforskar fyra skrämmande urban legends, och upptäcker vilka verkliga brott som kan ha varit inspirationen till dem.

 2. Hostage To The Devil

  190735826 de9e2608 fd8b 40dd 850c b83111eb8087

  Denna riktigt kusliga dokumentär handlar om Fader Malachi Martin, en präst som tror sig utkämpa en kamp mot djävulen genom att utföra exorcism.

 3. The Imposter

  TheImposter

  The Imposter berättar den märkliga, och i efterhand oroande, historien om en försvunnen pojke, som kom tillbaka väldigt förändrad.

  Tra

 4. Trapped

  04TRAPPED master768

  Den här dokumentären är läskig på ett annat sätt. Den utreder den riktade regleringen av abortmöjligheter. På flera ställen i USA har det blivit allt svårare att få göra ingreppet, vilket har drabbat de allra mest utsatta kvinnorna.

 5. H.H. Holmes: Americas’ first Serial Killer

  hh holmes

  Bosatt i Chicago utformade mördaren H.H. Holmes under 1800-talets slut ett tortyrhus med frätande syror, gaskammare och andra tortyrverktyg. Det här är dokumentären om honom.

 6. Hiroshima: BBC History of World War II

  ww2 hiroshima

  Den förödande atombombningen i Hiroshima känns särskild aktuell idag, med tanke på läget mellan USA och Nordkorea. I den här dokumentären intervjuas fem olika ögonvittnen till den katastrofala händelsen.

 7. Grizzly Man

  En fascinerande berättelse om en man och hans relation till naturen, och björnar. Tyvärr är det ingen hjärtevärmande dokumentär, och den har inget lyckligt slut.

 8. Glory Daze

  glory daze

  Michael Alig, en dansklubbsstjärna i 80-talets New York, är huvudpersonen i den här både spännande och skrämmande dokumentärfilmen. Den handlar om skoj och upptåg som visar sig vara dödliga.

 9. The Confessions of Thomas Quick

  thomasquick

  Berättelsen om katastrofen kring Thomas Quick inom svenskt rättsväsende har spridit sig över hela världen. Är du osäker på vad det egentligen var som hände? Då behöver du verkligen se den här dokumentären.

 10. Cropsey

  Cropsey

  En av mest skrämmande dokumentärerna någonsin. Två filmmakare går till botten med ett antal kidnappningar och försvinnande som ägde rum i deras hemstad när de var barn, och får reda på den kusliga sanningen.

 11. Interview With A Serial Killer

  serialfunkadå

  Precis vad det låter som: en intervju med en seriemördare, närmare bestämt Arthur Shawcross, kallad The Genesee River Killer. Kusligt och skrämmande, men ändå märkligt fascinerande.

 12. Josef Fritzl: Story Of A Monster

  joseph-fritzl-story-of-a-monster

  Du minns förmodligen vad som hände, men vill du veta i detalj utforskar den här dokumentären gärningarna begångna av Josef Fritzl, som höll sin dotter inlåst i en källare i 24 år, våldtog henne upprepade gånger, och blev far till hennes sju barn.

Tack Bustle för artikel-inspo!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss