in

Här kan du se alla säsonger av Fargo – och allt vi vet om säsong 5

Fargo handling
Bildkälla: Fargo / Viaplay faksimil

Hela fyra säsonger har sänts av kriminalserien Fargo, men kommer det en femte? Och var kan man se alla avsnitt? Här är den enda guiden alla Fargo-fans behöver. Mer

Under Fargos fyra säsonger har vi fått följa lönnmördaren Lorne Malvo, händelserna kring ett trippelmord i Sioux Falls, rivaliteten mellan två bröder och kampen mellan två gäng i 1950-talets Kansas City. Men var kan man se samtliga säsonger av serien? Och kommer det en femte säsong eller inte? Här är allt vi vet!

Vad är det för handling i Fargo?

I Noah Hawleys kriminalserie Fargo får vi följa en ny handling för varje säsong. Säsongerna är helt fristående från varandra, men idéen till serien är inspirerad av Bröderna Coens långfilm med samma namn.

Första säsongen av Fargo handlar om lönnmördaren Lorne Malvo som flyttar till en småstad i Minnesota och sprider skräck bland de som bor där. Mest utsatt blir försäkringsförsäljaren Lester Nygaard. I rollerna ser vi bland andra Martin Freeman, Billy Bob Thornton och Allison Tolman. Säsong 1 hade premiär i april 2014 och samma år nominerades serien till hela 18 priser på Emmygalan.

Fargo Netflix Sverige
Fargo säsong 3. Bildkälla: Fargo / Viaplay faksimil

Redan i första säsongen, som utspelar sig 2006, får vi höra talas om något hemskt som hände i Sioux Falls 1979. I andra säsongen av Fargo reser vi tillbaka i tiden för att få reda på mer om händelsen. Vi får följa delstatspolisen Lou Solverson som utreder ett trippelmord med kopplingar till ett par, ett familjeföretag och lokala maffiaorganisationer. I rollerna ser vi bland andra Kirsten Dunst, Patrick Wilson och Ted Danson.

Den tredje säsongen utspelar sig år 2010 i Minnesota, och handlar om bröderna Emmit och Ray Stussi, som båda spelas av Ewan McGregor. Rivaliteten mellan bröderna leder till en rad brott, och efter ett misslyckat rånförsök blir en av dem inblandad i ett dubbelmord. Snart kopplas polisen Gloria Burgle (som spelas av Carrie Coon) in för att lösa fallet.

Den fjärde säsongen av Fargo hade premiär så sent som förra året, och utspelar sig i Kansas City på 1950-talet. Säsongen handlar om två rivaliserande ligor och i rollerna ser vi bland andra Chris Rock, Jessie Buckley och Jason Schwartzman. Se trailern här nedan!

Kommer det en säsong 5 av Fargo?

Men kommer det fler säsonger av Fargo? I en intervju med Vanity Fair hintar seriens skapare Noah Hawley om att en femte säsong skulle kunna bli seriens sista. Ännu är inget bekräftat, men vi håller er uppdaterade så snart vi vet mer.

Finns Fargo på HBO och Netflix Sverige?

Fargo finns i skrivande stund varken på HBO eller Netflix, men samtliga säsonger finns på Viaplay för dig som vill plöja igenom serien. För dig som vill se filmen från 1996 går den att hyra på SF Anytime.

Film: Här är allt om Fargo från 1996

Filmen Fargo handlar om en bilförsäljare i Minnesota som har en stor skuld att betala av och börjar bli allt mer desperat. Han kidnappar sin egen fru för att pressa sin svärfar på pengar – en plan som visar sig vara lika katastrofal som den låter. I rollerna ser vi bland andra Frances McDormand, Peter Stormare och Steve Buscemi. Filmen hade premiär 1996 och vann Oscars för bästa manus, och Frances McDormand vann för bästa kvinnliga skådespelare. Filmen är producerad och regisserad av Joel och Ethan Coen. Bröderna är även exekutiva producenter till serien Fargo.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.