in

Emily in Paris lämnar Paris – här är allt vi vet om säsong 4

emilyinparis
Bildkälla: Emily in Paris/Netflix

Snart kommer fjärde säsongen av Emily in Paris. Vi har samlat exakt all info vi har om den! Mer

OBS! Artikeln innehåller spoilers!

I Emily in Paris lämnar huvudkaraktären sin hemstad Chicago för drömjobbet i Paris. Serien har flera gånger hamnat på Netflix globala lista över mest sedda serier – kanske för att den är feelgood rakt igenom, trots en del kärlekstrassel och jobbproblem? I dramakomedin spelas Emily av Lily Collins, och serien kretsar kring henne, hennes nya vänner, kärleksintressen och kollegor. Den fjärde säsongen väntar precis runt hörnet och vi har samlat allt vi vet (och alla fanteorier) om den!

När har säsong 4 premiär på Netflix?

Spoiler alert! Säsong tre slutade minst sagt med en cliffhanger när Emily blev dumpad av Alfie på Gabriel och Camilles bröllop – allt på grund av Emily och Gabriels kärlek för varandra. I samma veva fick hon reda på att Camille och Gabriel väntar barn, så vad ska hända nu?

Med tanke på att både säsong två och tre haft premiär i december, lagom till julledigheten, är det inte helt otänkbart att samma kommer gälla för den fjärde säsongen. I så fall kan vi förvänta oss att vi kommer få svar på alla våra frågor i december 2023.

Emily in Paris säsong 3
Bildkälla: Emily in Paris/Netflix

Finns det en trailer?

I en ny teaser får vi reda på att nästa säsong kommer innehålla ännu mer drama än tidigare. Dessutom verkar det som att Emily lämnar Paris för Rom, därmed kommer en del av säsongen att utspela sig i

4 saker du antagligen inte visste om serien

Är du ett äkta Emily in Paris-fan? Då har du säkert redan koll på de här grejerna. Om inte – här kommer fyra saker du antagligen inte visste om serien:

 1. Serien är gjord av Sex and the City-skapare Darren Star, och det ryktas om en crossover mellan de båda serierna. Mer om det längre ner!
 2. Säsong tre och fyra spelades in samtidigt, så det lär inte bli några fördröjningar när det kommer till den nya säsongens premiärdatum.
 3. Serien är helt inspelad i Paris, vilket betyder att du kan besöka samtliga platser om du reser dit!
 4. Den franska bistron som Gabriel jobbar på är en italiensk restaurang i verkligheten. Längre ner i artikeln hittar du några inspelningsplatser som är värda ett besök.

Fanteori: Därför tror fansen att SATC-Samantha kommer medverka i serien

Det har länge ryktats om en crossover mellan Emily in Paris och kultserien Sex and the City. När det stod klart att SATC skulle få en uppföljare, And just like that, var vi nog många som såg framemot att se kvartetten återförenad. Men Kim Cattrall, som spelar Samantha, krossade snabbt våra drömmar och meddelade att hon inte kommer medverka i serien. Men betyder det att vi aldrig mer kommer få se Samantha Jones in action? Svar nej, om vi ska tro fansen! Här är några anledningar till varför det ryktas om att karaktären dyker upp i Emily in Paris kommande säsong.

 1. Först och främst, givetvis det uppenbara – att de båda serierna är skapade av samma person, Darren Star.
 2. För det andra: I And just like that förklaras Samanthas frånvaro med att hon flyttat till London. Emilys, numera expojkvän Alfie, kommer från London. Detta har startat en del spekulationer om att det finns en koppling mellan serierna.
 3. Fansen blev inte direkt mindre övertygade att Samantha kommer medverka i serien när Kim Cattrall dök upp på premiären av den tredje säsongen.
 4. Både Emily och Samantha jobbar med PR (svagaste anledningen hittills, men ändå en viktig poäng!).

I en intervju med Variety i maj, säger Darren Star visserligen att han inte gillar crossovers, alltså att ta in en karaktär från en tv-serie och placera den i en helt annan. Men han säger också att: ”I would love to have Kim come onto ‘Emily in Paris’ as a guest star. I would love to find something nice and juicy for her to do.” Men som vi uppfattar det kommer hon i så fall inte spela den ikoniska karaktären Samantha. Vad som kommer hända återstår att se!

7 inspelningsplatser att besöka från Emily in Paris

Serien bjuder på många fina scener från Paris, och visst blir man sugen på att resa dit? Sajten Solosophie har sammanställt en lista över några inspelningsplatser, och vi har valt ut sju av dem:

 1. Emilys lägenheter ligger på Place de l’Estrapade. Så hittar du dit.
 2. Hennes kontor hittar du på Place de Valois. Så hittar du dit.
 3. Första gången Emily träffar Mindy ses de på Jardin du Palais-Royal.
 4. Les Deux Compères heter restaurangen som Gabriel jobbar på, men i verkligheten heter den Terra Nera och är en italiensk restaurang. Så hittar du dit.
 5. När Emily gör slut med sin pojkvän från Chicago befinner hon sig på Place du Panthéon. Så hittar du dit.
 6. I det tredje avsnittet av första säsongen befinner sig Emily på bron Pont Alexandre III för att göra ett jobb med en parfym-kampanj. Så hittar du dit.
 7. Le Grand Véfour är en lyxrestaurang i Paris, och det är den som Emily försöker snacka in sig själv och sina kollegor på. Hon misslyckas, och det hela slutar med att de hamnar på Gabriels restaurang istället. Så hittar du dit.
när kommer Emily in Paris säsong 3
Bildkälla: Emily in Paris/Netflix

Rollista: Här är alla skådespelare i Emily in Paris

Vilka skådespelare medverkar i serien? Här är några som vi kan förvänta oss att se i den nya säsongen!

 1. Philippine Leroy-Beaulieu spelar Emilys chef Sylvie Grateau
 2. Ashley Park spelar Emilys kompis Mindy Chen
 3. Lucas Bravo spelar Gabriel, som har en romans med Emily
 4. Samuel Arnold spelar Julien, Emilys kollega
 5. Bruno Gouery spelar Luc, Emilys kollega
 6. Camille Razat i rollen som Camille, Emilys kompis
 7. Lucien Laviscount spelar Alfie, Emilys pojkvän i den andra säsongen.

Vad hände i säsong 3?

Har du missat säsong tre? Du hittar trailern här nedan!

Vad hände i säsong 1 och 2?

Här kommer en kort recap med vad som hände i säsong ett och två.