in

Nu kommer dokumentären om den svenska Tinderbedragaren

Den svenska Tinderbedragaren
Bildkälla: TV4 / Pressbild

I dokumentärserien Den svenska Tinderbedragaren får vi följa åtta kvinnor i olika delar av Sverige – som alla blivit utsatta för samma man. Mer

Amanda i Norrköping, Veronica i Falun och Alexandra i Uppsala har en sak gemensamt. De matchade alla med samma man på Tinder – och sedan tog problemen fart.

– Det jag ångrar allra mest är att jag matchade med honom på Tinder, för det har förstört hela mitt liv, säger Amanda i den nya TV4-dokumentären.

De tre kvinnorna är inte ensamma. Över hela Sverige har kvinnor matchat med den svenska Tinderbedragaren, och i den nya dokumentärserien får vi följa åtta av dem.

Vem är den svenska Tinderbedragaren?

Mannen, som beskriver sig själv som en framgångsrik affärsman som bär Rolexklocka och kör snabba bilar, matchar med flera svenska kvinnor på dejtingappen Tinder. En efter en inleder de ett djupare förhållande med mannen, och i vissa fall flyttar han in hos kvinnorna. Snart erbjuder han dem att göra olika investeringar, partnerskap och klipp som han menar kommer vara ekonomiskt gynnsamma för dem.

Men när kvinnorna tömt sina sparkonton och tagit stora lån är mannen plötsligt spårlöst försvunnen. Han slutar svara på deras sms och telefonsamtal. Kvinnorna, som sakta men säkert förstår att de blivit lurade, står ensamma kvar med, i vissa fall livslånga, skulder. Men snart inser de att de inte är ensamma – fler har blivit utsatta för samma man.

När har Den svenska Tinderbedragaren premiär på TV4 och TV4 Play?

Den svenska Tinderbedragaren är en dokumentärserie i tre delar som har premiär den 12 oktober på TV4 och TV4 Play.

– Den svenska Tinderbedragaren är en drabbande dokumentärserie där åtta kvinnor, från olika delar av landet, modigt berättar sina historier. Det är en viktig serie om ett angeläget ämne, säger Karin Dofs, exekutiv producent TV4, i ett pressmeddelande.

Finns det en trailer?

Ja, du hittar den här nedan.