in

Då kommer hyllade ”Dopesick” till SVT Play

dope
Bildkälla: Dopesick

Dramaserien ”Dopesick” skildrar drogepidemin i USA – och läkemedelsföretaget som bär ansvar för den. I sommar kommer serien till SVT Play. Mer

”Dopesick” är baserad på Beth Macys faktabok ”Dopesick: Dealers, doctors and the drug company that addicted America” och handlar om den verkliga opioidkris som drabbade USA runt millennieskiftet. På ena sidan: miljontals amerikaner beroende av receptbelagda opioider. På andra sidan: läkemedelsföretag som tjänade stora pengar på människors missbruk.

Serien skildrar krisen ur flera olika perspektiv och karaktärer. I centrum står familjen Sackler och deras läkemedelsföretag Purdue Pharma, som i slutet av 90-talet lanserade en ny värktablett som fick namnet Oxycontin. Den marknadsfördes som en ofarlig opioid, men blev startskottet för den drogepidemi som beräknas ha skördat en halv miljon människoliv.

Serien skildrar också en läkare som skriver ut Oxycontin till sina patienter, där flera av dem snabbt utvecklar ett beroende. Samtidigt börjar en åklagarduo som sakta men säkert inse vad Purdue Pharma sysslar med, och gör allt som står i deras makt för att ställa företaget till svars.

När kommer ”Dopesick” till SVT Play?

Har du fortfarande inte sett dramaserien som hade premiär 2021? I så fall ska du skriva upp den 17 juli i kalendern! Då kommer nämligen ”Dopesick” till SVT Play. Om du har ett konto på Disney plus kan du se serien redan nu.

Finns det en trailer?

Ja! Du hittar den här nedan.

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Här är några skådespelare som är med i serien:

  • Michael Keaton
  • Peter Sarsgaard
  • Michael Stuhlbarg
  • Will Poulter 
  • John Hoogenakker 
  • Kaitlyn Dever 
  • Rosario Dawson 

Hur många avsnitt består ”Dopesick” av?

Serien består av åtta avsnitt.