in

6 brittiska polisserier du inte får missa just nu

Broadchurch
Bildkälla: Broadchurch / TV4 Play

Sugen på en riktigt bra polisserie? Vi listar några måsten just nu! Mer

1. The Fall

När flera unga kvinnor hittas mördade, kopplas mordutredaren Stella Gibson in för att lösa fallen. Det blir snart tydligt att det rör sig om en seriemördare, som verkar njuta av att bli jagad. The Fall är en extremt hyllad serie med Gillian Anderson och Jamie Dornan i rollerna, och har du inte redan sett den är det hög tid nu! Serien finns att hyra på SF Anytime.

2. Broadchurch

När en ung pojke hittas död på en strand i den engelska (och fiktiva!) kuststaden Broadchurch misstänker polisen att ett mord begåtts. Kriminalkommissarien Alec Hardy kopplas in för att försöka lösa fallet, vilket visar sig vara svårt i ett samhälle där alla känner alla – och där många hemligheter döljer sig under ytan. I rollerna ser vi David Tennant och Olivia Coleman. Du kan se Broadchurch på TV4 Play eller hyra den på SF Anytime.

3. Happy Valley

Happy Valley kretsar kring polisinspektör Catherine Cawood, vars vardag vänds upp och ner när en kvinna kidnappas. Fallet verkar dessutom ha en direkt koppling till Catherines dotters självmord. Serien, som har blivit väldigt hyllad, består av tre säsonger och du kan se den på SVT Play och TV4 Play.

4. Sherwood

Sherwood är en verklighetsbaserad serie, som tar sin början i att två personer hittas mördade. Det hela leder till att staden, där berättelsen utspelar sig, blir allt mer splittrad – och det blir upp till två poliser att försöka lösa fallet. Serien finns på TV4 Play.

5. Saknad, aldrig glömd

Den här serien kretsar kring kriminalkommissarien Cassie Stuart och hennes kollega Sunny Khan när de löser mystiska fall, försvinnanden och mord i London. Serien består av fem säsonger och du kan se den senaste på SVT Play.

6. Blue Lights

I Blue Lights får vi följa tre poliser som nyligen kommit ut i arbetslivet. De alla jobbar på en polisstation i Belfast, där de tvingas möta nya utmaningar och lösa svåra fall. Den andra säsongen kommer till TV4 Play den 10 juli.