in

Allt om ”Borgen – Riket, makten och äran”

borgen drag

Snart har ”Borgen – Riket, makten och äran” premiär på Netflix. Här är allt du behöver veta om den nya danska dramaserien. Mer

I vår kommer Netflix nya politiska dramaserie Borgen – Riket, makten och äran. Det är en fristående fortsättningen på den tidigare danska succéserien Borgen, vars sista säsong släpptes för nio år sedan. Här är allt vi vet om den.

Vad kommer Borgen – Riket, makten och äran handla om?

I uppföljningen av originalserien Borgen är huvudpersonen Birgitte Nyborg, som spelas av Sidse Babett Knudsen, utrikesminister och hennes pressekreterare Katrine Fønsmark, som spelas av Birgitte Hjort Sørensen, har lämnat hennes sida för att gå tillbaka till journalistiken. Serien tar avstamp i några av vår tids största politiska frågor: klimatkrisen, supermakternas kamp om Arktis och Danmarks ställningstagande i den politiska världen. Plötsligt uppstår en dispyt om olja på Grönland och hela världen blandas in i både den danska politiken och i Birgittes karriär.

I den nya serien får vi följa Birgitte, hennes team och de journalister vars huvuduppgift är att bevaka henne i allt från det interna maktspelet till karaktärernas privatliv.

Nya Borgen Netflix premiär
Bildkälla: Mike Kollöffel / Netflix

När har Borgen – Riket, makten och äran premiär på Netflix?

Serien har först premiär i DK i Danmark, men kommer till Netflix Norden den 14 april. I övriga världen har den premiär 2 juni.

Kommer det en säsong 4 av Borgen?

Av originalserien Borgen finns det tre säsonger. Sista säsongen släpptes för nio år sedan och sedan dess har varken vi eller de danska fansen fått höra något om en fjärde säsong. Som tur var kommer flera tidigare karaktärer dyka upp i den nya serien.

Var finns säsong 3 av Borgen?

På Netflix hittar du alla tre säsonger av originalserien Borgen. Varje säsong innehåller 10 avsnitt som är ungefär en timme långa.