in

Bekräftat: det blir en säsong 2 av Barracuda Queens (och det ska den handla om)

Barracuda Queens trailer
Bildkälla: Netflix

Succéserien Barracuda Queens kommer tillbaka med en andra säsong – och den här gången handlar det om konst och tjejerna har blivit äldre. Mer

Barracuda Queens utspelar sig i början av girl power-eran på det tidiga 90-talet. Serien, som är löst inspirerad av verkliga händelser, handlar om fyra barndomskompisar – Lollo, Klara, Frida och Mia – som växer upp i Djursholm. Efter att ha spenderat mer pengar än vad de har råd med under en festhelg i Båstad ser de bara en utväg – att göra inbrott i en av sina grannars hus.

Men saker och ting går inte riktigt som planerat när Amina, som bor i huset, tar tjejerna på bar gärning. Som tur är vill Amina hellre bli en del av gänget än att polisanmäla tjuvarna, och det blir startskottet för en lång inbrottskarriär – där tjejerna fortsätter söka spänning, frigörelse och hämnd. Barracuda Queens är också en berättelse om hur vissa kommer undan med brott och andra inte.

Så blir säsong 2 av Barracuda Queens

Första säsongen blev en succé – och nu är det klart att det blir en andra säsong. Lollo, Klara, Frida och Mia har blivit fem år äldre, och när Lollo kommer tillbaka till Stockholm efter att ha bott utomlands börjar de smida nya planer. Den här gången ska de använda sin kunskap om konst för att bli rika.

När har säsong 2 premiär?

Inspelningen börjar 18 mars, och den nya säsongen har premiär någon gång under 2025.

Alva Bratt: ”De gick på ren lust, precis som karaktärerna vi spelar”

Inför premiären av Barracuda Queens pratade VeckoRevyn med Tea Stjärne och Alva Bratt, som är två av huvudrollerna.

– De har fått en rejäl festnota efter en helg i Båstad som de nu måste hitta ett sätt att betala tillbaka, berättar Tea Stjärne som spelar Mia.

I den verkliga berättelsen, som serien är inspirerad av, bestod det kriminella gänget istället av några rika killar i Stockholm som kallade sig Lidingöligan.

– De gick på ren lust, precis som de karaktärerna vi spelar. De här tjejerna är ju otroligt privilegierade och uttråkade, de har egentligen inget riktigt motiv, säger Alva Bratt som spelar gängets ledare, Lollo.

Hon förklarar att en av anledningarna till att hon ville vara med i serien var för att plotten tagit en rolig twist utifrån de verkliga händelserna som serien är baserad på.

–  Det är en spännande berättelse och en kul idé. Dessutom är det sällan man får följa ett kvinnligt kriminellt gäng, säger Alva Bratt.

Barracuda1
Alva Bratt, Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Tea Stjärne och Sarah Gustafsson. Foto: Pressbild /Netflix

Här är de verkliga händelserna som serien inspirerats av

Lidingöligan var en inbrottsliga som härjade i slutet av 1990-talet, och likt tjejerna i serien gjorde de främst inbrott i Stockholms rikare områden, så som Lidingö och Danderyd. Precis som Barracuda-tjejerna stal de exklusiva viner, dyr konst och samlarföremål. År 2000 dömdes några i gänget, och boken Tjuvarnas marknad, skriven av Jan Guillou, är likt Barracuda Queens inspirerad av händelserna.

När har Barracuda Queens premiär på Netflix?

Serien hade premiär på Netflix den 5 juni.

Vilka skådespelare är med i Barracuda Queens?

Här är några skådespelare som medverkar i serien.

  • Alva Bratt (i rollen som Lollo Millkvist)
  • Tindra Monsen (i rollen som Klara Rapp)
  • Sandra Zubovic (i rollen som Frida Rapp)
  • Tea Stjärne (i rollen som Mia Thorstensson)
  • Sarah Gustafsson (i rollen som Amina Khalil)
  • Carsten Björnlund (i rollen som Lars Millkvist)
  • Izabella Scorupco (i rollen som Margareta Millkvist)
Barracuda Queens Netflix
Bildkälla: Netflix

Finns det en trailer till serien?

Ja! Du hittar trailern nedan!

Barracuda Queens utspelar sig på Djursholm

Djursholm är en del av Danderyds kommun i Stockholm, och där bor några av Sveriges mest välbärgade personer. Med andra ord är tjejerna i serien otroligt privilegierade och omringade av rika grannar i lyxiga hus.