in

Bäst på Amazon Prime! Här är 3 serier du inte får missa

fleabag
Bildkälla: Fleabag/Amazon Prime

Behöver du nya serier att kolla på? Här är några serier du som har ett Amazon Prime-konto inte får missa. Mer

Utbud: Vilka serier finns på Amazon Prime?

Den amerikanska streamingtjänsten Amazon Prime försöker slå sig in på den nordiska marknaden. Än så länge är tjänsten snäppet billigare än både HBO Max och Netflix, men har ändå ett brett utbud och en hel del originalserier som inte går att hitta någon annanstans. Vi har valt ut tre favoriter du inte får missa.

Fleabag

Fleabag är en brittisk dramakomedi skapad och skriven av Pheobe Waller-Bridge, som även spelar huvudrollen i serien. Hon är en 20-årig tjej i London, med ett tråkigt jobb, roliga vänner och inte helt lyckade kärleksrelationer. Karaktärerna i serien bryter ofta den fjärde väggen, alltså kollar in i och pratar med kameran och tittarna. Fleabag har totalt två säsonger med 6 avsnitt i varje.

The Underground railroad

The Underground railroad är baserad på boken med samma namn skriven av Colson Whitehead. Den kretsar kring Cora som växer upp som slav på en bomullsodling i Georgia på 1800-talet. När den nyanlända slaven Ceasar övertygar Cora om att fly vet de att deras chanser att överleva är små. Tillsammans tar de sig fram genom de underjordiska gångarna som sträcker sig över delstatsgränserna i USA.

Amazon Prime Sverige utbud
Bildkälla: The Underground railroad/Amazon Prime

The Marvelous Mrs. Maisel

I 50-talets New York lever Mrs. Masiel sitt drömliv. Hon har en otrolig man, två fina barn och lever i lyx och flärd. En dag tar hela hennes liv en vändning när hon börjar intressera sig för för ståuppkomik. Det finns just nu fyra säsonger av The Marvelous Mrs. Maisel på Amazon Prime (och det kommer en till!)

Vad kostar Amazon Prime i Sverige?

Amazon Prime kostar 59 kronor i månaden. De bjuder även på en gratis provperiod när du registrerar dig.

Hur avslutar man sitt abonnemang?

Om du vill säga upp ditt abonnemang går du in på Amazon Primes hemsida och klickar på ”Ändra mitt medlemskap”. Där kan du sedan säga upp abonnemanget. Om du gör det under gratisperioden kommer du inte debiteras, annars kommer du kunna använda ditt konto till nästa betalning skulle dragits.

När kom Amazon Prime till Sverige?

Amazon Prime kom till Sverige redan 2016 men det var först 2021 som de gjorde en storsatsning på den nordiska marknaden.