in

Allt vi vet om You säsong 5

dragyou

Den fjärde säsongen av thrillerserien You finns nu på Netflix. Men kommer det en till säsong? Här är allt vi vet. Mer

Artikeln innehåller spoilers.

Är du också lite obehagligt besatt av serien You? Vi med! Efter det spännande slutet i säsong fyra suktar vi vi redan efter mer. Här är allt vi vet om säsong fem.

Kommer det en säsong 5 av You?

Netflix har inte bekräftat om det kommer en fortsättning på serien. Men de har inte heller sagt att den fjärde säsongen kommer bli den sista. Alltså finns det fortfarande hopp för en femte säsong av You! Dessutom berättar huvudrollsinnehavaren Penn Badgley i podcasten Happy sad confused, att hans kontrakt inte gått ut än.

Vi håller tummarna så länge och lovar att uppdatera er så fort vi vet mer.

Vem är mördaren i säsong 4?

Spoiler alert! I säsong fyra stod det snabbt klart att Rhys, som spelas av Edward Speleers, är mördaren. Men alla fans är inte helt övertygade! På sociala medier spekuleras det nämligen om att den riktiga mördaren egentligen är… (you guessed it) Joe själv, något som Cosmopolitan tidigare rapporterat om. I klippet nedan får du reda på varför!

@nerdyblonde12 HOT TAKE 🔥 YOU SEASON 4 (jonathan moore is zaddy?) #spoilers⚠️ #spoileralert #theory #you #youseason4 #murdermystery #greenscreen #pennbadgley #hottakesonly ♬ original sound – alexis

När har You säsong 4 premiär på Netflix?

Den 9 februari hade säsong 4 premiär på Netflix. Säsongen släpptes i två delar, och båda delarna ligger ute på Netflix nu.

Finns det en trailer?

Du hittar trailern till fjärde säsongen här nedan.

Hur slutade säsong 3 av You?

Säsongen börjar med att Joe, hans fru Love och deras son Henry flyttar till en förort för att börja om på nytt. Men det tar inte lång tid förrän Joe blir besatt av en ny kvinna, nämligen hans chef Marienne. Love får reda på deras kärleksaffär och bestämmer sig för att hämnas. Hon förgiftar Joe så han blir förlamad, och efter det planerar hon att mörda Marienne. Hon ångrar sig i sista sekund, och serien tar sedan en helvändning när Joe dödar Love (och får det att se ut som att hon dog i en brand). Vart ska Joe ta vägen nu? I både New York och Los Angeles gömmer det sig för många skelett i garderoben. I sista scenen får vi se att han har tagit sig till Frankrike i hopp om att börja ett nytt liv.

Handling: Vad handlar You om och vad hände i säsong 1 och 2?

Serien kretsar kring Joe, som spelas av Gossip Girl-skådespelaren Penn Badgley. I början av You driver han en bokhandel i New York när han förälskar sig i Guinevere. Det låter som vilken romantisk komedi som helst, men snart utvecklas historien till en minst sagt obehaglig thriller.

I slutet av 2019 hade andra säsongen av serien premiär på Netflix. I den har Joe flyttat till Los Angeles och bytt namn för att fly undan sitt förflutna. Där träffar han Love, som spelas av Victoria Pedretti.

you
Bildkälla: John P. Fleenor / Netflix

Rollista: Vilka skådespelare är med i You?

Förutom Penn Badgely i huvudrollen som Joe, har vi sett många karaktärer och skådespelare i de olika säsongerna.

I tidigare säsonger har vi sett Elizabeth Lail, i rollen som Guinevere Beck och Shalita Grant i rollen som Sherry. Vi har också sett Luca Padovan, Zach Cherry och Shay Mitchell för att nämna några.

Några skådespelare som syns i den nya säsongen är bland andra Charlotte Ritchie som spelar Kate. Beskrivningen av Kate låter såhär: ”Kate brukar vara den vuxna i rummet och har omfamnat smeknamnet iskall bitch. Hon är särskilt beskyddande mot bästa vännen Lady Phoebe, en söt och tillitsfull person vars extrema rikedom och berömmelse tenderar att locka till sig opportunister.” Sen har vi ju såklart Rhys som spelas av Ed speelers, Lady Phoebe som spelas av Tilly Keeper och Nadia som spelas av Amy Leigh Hickman.

Följande skådespelare är med i säsong 4 av serien:

 • Tati Gabrielle som Marienne Bellamy
 • Charlotte Ritchie som Kate Galvin
 • Tilly Keeper som Lady Phoebe Borehall-Blaxworth
 • Amy-Leigh Hickman som Nadia Farran
 • Ed Speleers som Rhys Montrose
 • Lukas Gage som Adam Pratt
 • Niccy Lin som Sophie Soo
 • Aidan Cheng som Simon Soo
 • Stephen Hagan som Professor Malcolm Harding
 • Ben Wiggins som Roald Walker-Burton
 • Eve Austin som Gemma Graham-Greene
 • Ozioma Whenu som Blessing Bosede
 • Dario Coates som Connie
 • Brad Alexander som Edward
 • Sean Pertwee som Vic
 • Alison Pargeter som Dawn

Artikel av: Amanda Almius, Frida Olheden, Johanna Blomberg och Elvria Reer