in

Skaparna bakom Snabba cash gör ny kriminalserie

vargasommar serie
Bildkälla: Netflix

Våra böner har blivit besvarade – nu står det klart att skaparna bakom Snabba cash gör en ny kriminalserie. Mer

Vad sägs om att slå ihop skaparna bakom Snabba cash med manusförfattaren till megasuccén Bron? I den nya kriminalserien Vargasommar får vi följa Haparandapolisen när de utreder ett dödsfall som har kopplingar till en blodig knarkuppgörelse i Finland. Serien är baserad på boken med samma namn, skriven av Bron-skaparen Hans Rosenfeldt. För regi och manus står Snabba cash-duon Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund.

– Jag vill göra en serie som rör sig mellan mörk humor, intensiv spänning och brutalt våld i gränsstaden Haparanda. Det kommer helt enkelt bli en stor upplevelse att se denna serie som tar plats bland de tyngsta i genren nästa höst!, säger regissören Jesper Ganslandt i ett pressmeddelande.

Vargasommar
Snabba cash. Bildkälla: Netflix

När har Vargasommar premiär på TV4?

Serien börjar spelas in sommaren 2023, och förväntas ha premiär hösten 2024.

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer, men vi lovar att uppdatera er så snart vi vet mer!

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Vargasommar kretsar kring 54-åriga Hannah Wester, som spelas av Gräns-skådespelaren Eva Melander. I övriga roller ser vi bland andra Eliot Sumner, som vi känner igen från Ripley, och Henrik Dorsin som kanske är mest känd för sin roll som Ove i Solsidan.

Vargasommar del 2 – kommer det en fortsättning?

Vi kan förvänta oss fler böcker i samma bokserie, och om serien blir en succé är det inte omöjligt att den får fler säsonger. I ett pressmeddelande säger Piodor Gustafsson, som är nordisk dramadirektör för TV4 att:

– Vår ambition är att ge våra användare ett högkvalitativt suspense drama på bästa internationella nivå. Vargasommar är vår stora satsning under 2024. Vi ser också med spänning fram mot nästa bok i samma serie.