in

Var kan du se Shameless i Sverige? Här är allt du vill veta

shameless

Behöver du en ny serie att plöja igenom? Shameless är nu inne på sin elfte säsong och serien fortsätter engagera tittare över hela världen. Har du missat den? Här är allt du vill veta! Mer

Vad är skillnaden mellan Shameless UK och Shameless US?

Först och främst måste vi reda ut det här med att det finns två serier med samma namn! Det är nämligen så att amerikanska Shameless (den lite kändare) är baserad på den brittiska (som är lite äldre). Men båda serierna handlar om Familjen Gallagher och hur denna dysfunktionella familj låter barnen ta hand om sig själva samtidigt som den alkoholiserade ensamstående föräldern Frank kommer och går.

I den brittiska versionen bor familjen i ett nedgånget bostadsområdet utanför Manchester, och den amerikanska utspelar sig i ett liknande område i Chicago. När äldsta dottern i familjen, Fiona, blir kär i en medelklasskille ser familjens framtid ut att bli ljusare. Den brittiska versionen är lite mer lättsam och humoristisk medan den amerikanska har fokuserat mer på familjens mörker och svårigheter.

Kan man se Shameless på HBO Max i Sverige?

I Sverige kan du just nu se de fyra första säsongerna av Shameless US på HBO max. Den brittiska versionen går just nu inte att se på någon svensk streamingtjänst, men vi håller er uppdaterade om det skulle ändras!