in

True Detective får en till säsong – med Jodie Foster i huvudrollen

True Detective säsong 4
Bildkälla: True Detective säsong 4 /HBO Max

Det har snart gått tio år sedan True Detective hade premiär på HBO. Nu står det klart att serien får en fjärde säsong. Mer

År 2014 visades den första säsongen av True Detective på HBO, och om du inte levde under en sten vid den tiden är vi övertygade om att du i alla fall hört talats om serien. Med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna blev True Detective snabbt en stor snackis. Två år senare kom ytterligare en säsong, och även om den inte blev en lika stor framgångssaga innehöll rollistan en rad stora namn, så som Colin FarrellRachel McAdams och Vince Vaughn.

Däremot blev den tredje säsongen, med Mahershala Ali i huvudrollen, en något större succé när den hade premiär 2019. Men trots det har det varit relativt tyst om serien sedan dess – fram tills nu. Nu står det nämligen klart att nya avsnitt väntar precis runt hörnet och den här gången heter huvudrollsinnehavaren Jodie Foster.

När har True Detective säsong 4 premiär på HBO Max?

Den nya säsongen heter Night Country och än så länge finns inget premiärdatum, men den spelades in i juni 2022. Därmed lär det inte dröja allt för länge innan avsnitten finns på HBO Max!

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Samtliga True Detective-säsonger är helt fristående, vilket betyder att säsong fyra kommer bjuda på en rad nya karaktärer. Klart står att Jodie Foster kommer spela detektiven Liz Danvers. I rollen som hennes detektivkollega Evangeline Navarro ser vi Kali Reis, som i vanliga fall är en professionell boxare. Här är alla skådespelare som är klara för serien:

  • Jodie Foster i rollen som Liz Danvers
  • Kali Reis i rollen som angeline Navarro
  • John Hawkes i rollen som Hank Prior
  • Christopher Eccleston i rollen som Ted Corsaro
  • Fiona Shaw i rollen som Rose Aguineau
  • Finn Bennett i rollen som Peter Prior
  • Anna Lambe i rollen som Kayla Malee

Finns det en trailer till True Detective: Night Country?

Blir du sugen på den nya säsongen? Nedan hittar du en teaser!

Finns serien på Netflix?

Nej, om du vill se serien behöver du ett HBO Max-konto. Däremot har True Detective tidigare funnits på SVT play, och om den återvänder dit återstår att se.

Allt om True Detective säsong 1:

Den första säsongen av True Detective tog världen med storm! Den utspelar sig 2012 och kretsar kring ett mord, som har många likheter med ett fall i Louisiana 1995. Fallet, som utreddes av Marty Hart och Rust Cohle, öppnas därför på nytt. Genom säsongen får vi ta del av när kriminalpolisernas berättar om utredningen från 90-talet, och om hur den påverkade dem på ett personligt plan.

True Detective HBO Max
Bildkälla: True Detective /HBO Max

Allt om True Detective säsong 2:

När ett bisarrt mord sker blir det startskottet för en ny utredning – där tre poliser, alla med ett mörkt förflutet, tvingas samarbeta. Den andra säsongen handlar också om en före detta gangster som håller på att förlora sitt stora affärsimperium.

Allt om True Detective säsong 3:

Efter en svår andra säsong blev den trejde lite av en revansch för serien. Säsongen utspelar sig under tre tidsepoker, där Mahershala Ali spelar tre olika versioner av samma rollkaraktär. Det hela kretsar kring ett makabert brott som sker i nordvästra Arkansas.