in

Allt vi vet om Shadow and Bone säsong 3

shadow 1
Bildkälla: Shadow and Bone /Netflix

Kommer det en tredje säsong av Netflix-serien Shadow and Bone? Här är allt vi vet! Mer

Obs! Artikeln innehåller spoilers om säsong 1 och 2.

Fantasyserien Shadow and Bone handlar om Alina Starkov, en föräldralös soldat och magiker, som ansluter till en armé som slåss med magi. Samtidigt växer ett mystiskt hot sig allt starkare, och det hotar att förstöra hela hennes värld. Serien är baserad på Leigh Bardugos bästsäljande romaner, och hittills finns det två säsongen av Shadow and Bone på Netflix. Men kommer det mer? Här är allt vi vet!

När kommer säsong 3 av Shadow and Bone?

Den andra säsongen av serien hade premiär i mars 2023, och än så länge finns det inget officiellt besked från Netflix om en tredje säsong. Däremot finns det skäl att tro att det kommer en fortsättning. Bland annat vet vi att serien bygger på en bokserie i tre delar, dessutom slutade den andra säsongen med en cliffhanger. Vi lovar att uppdatera er när vi vet mer!

Vad är det för bok Shadow and Bone är baserad på?

Serien kombinerar två av Leigh Bardugos bokserier – fantasy- och äventyrstrilogin Shadow and Bone och Six of Crows-romanerna, som utspelar sig efter händelserna i Shadow and Bone-böckerna.

Vad handlade säsong 1 och 2 om?

I säsong ett får vi möta Alina Starkov som är en Grisha, alltså en person som kan magi. Hennes specialitet är att framkalla ljus och till en börjam samarbetar hon med general Aleksander Kririgan för att förgöra Shadow Fold, som det mystiska hotet kallas. Samtidigt får vi följa Kaz Brekker som är ledaren för The Crows, som tillsammans med sin besättning är anlitade för att kidnappa Alina.

Spoiler alert! I slutet av säsongen inser Alina att Aleksander är ond – och att han är anledningen till det mystiska mörkret.

shadow and bone svenska
Bildkälla: Netflix

Den andra säsongen tar vid precis där den första säsongen slutade. Shadow Fold har expanderat och Mal och Alina ger sig iväg för att hitta magiska objekt, för att ge Alina tillräckligt med kraft att förgöra Shadow Fold och Aleksander. Samtidigt skapar The Crows nya allianser och brottas med gamla rivaler.

Finns det en trailer för Shadow and Bone?

Ja! Nedan hittar du trailern till den andra säsongen som finns på Netflix.

Rollista: Alla skådespelare i Shadow and Bone

Här är några skådespelare som medverkar i serien:

  • Jessie Mei Li som Alina Starkov.
  • Kaylan Teague som unga Alina
  • Ben Barnes som general Aleksander Kirigan / The Darkling
  • Archie Renaux som Malyen ”Mal” Oretsev
  • Cody Molko som unga Malyen
  • Freddy Carter som Kaz Brekker
  • Fflyn Edwards som unga Kaz