in

Fylla, kärlek och svek i Sveriges första dramaserie på Tiktok

Ruset Tiktok
Regissör Rojda Sekersöz med skådespelarna Sabina Ddumba, Wilma Lidén och Fabian Penje, foto: Nadja Endler

Nu kommer Sveriges första Tiktok-serie! I Ruset får vi följa fyra unga vuxna, deras relation till alkohol och hur den påverkar känslor, vänskaper och beteenden. Mer

Ruset utspelar sig under en sommarhelg och handlar om fylla, svek och kärlek. I centrum står fyra unga vuxna, deras relation till alkohol och hur den påverkar vänskaper, beteenden och känslor. Initiativtagare till serien är IQ, som vill belysa alkoholkulturen som finns bland dagens unga, som dricker mindre och på ett annat sätt än tidigare generationer.

– Det är en spännande utmaning att skapa en dramaserie till en plattform som vanligtvis associeras med kort och lättsam underhållning. I Ruset vill vi porträttera ungas liv på ett ärligt och autentiskt sätt, med djup och svärta. Att få skapa Sveriges, och en av världens, första dramaserier på TikTok är en fantastisk möjlighet att nå ut till en yngre publik med ett tema som väcker mycket känslor, säger Rojda Sekersöz, som regisserar den nya serien, i ett pressmeddelande.

När har Ruset premiär på Tiktok?

Serien, som är skriven av systerduon Tove och Sofie Forsman, består av tio avsnitt och kommer att visas exklusivt på Tiktok hösten 2023. Vi uppdaterar er så snart vi har ett premiärdatum!

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Artisten Sabina Ddumba gör sin skådespelardebut i den nya Tiktok-serien. I övriga roller ser vi Fabian Penje, som vi känner igen från Young Royals, och Wilma Lidén, som tidigare medverkat i Zebrarummet. Den fjärde och sista rollen kommer att tillsättas via en öppen audition på Tiktok. Låter det som något för dig? Provfilmningen sker mellan den 4 och 21 maj – och du söker till rollen genom att använda plattformens duettfunktion och spela in en video där du läser repliker mot skådespelarna.

Ruset trailer
Pressbild på skådespelarna Fabian Penje, Wilma Lidén och Sabina Ddumba, foto: Nadja Endler

Finns det en trailer till Ruset?

Än så länge finns ingen trailer, men vi lovar att uppdatera er så snart den finns.

Rojda Sekersöz, som regisserar Ruset, ligger också bakom Young Royals. Kanske kan vi hoppas på en lika stor succé den här gången?