in

Då har Dune: Part 2 premiär

dune part 2

Florence Pugh, Austin Butler och Zendaya är bara några av skådespelarna som vi kommer få se i nya Dune-filmen. Här är exakt allt du vill veta om uppföljaren. Mer

I Oscarsbelönade Dune reser Paul Atreides, spelad av Timothée Chalamet, till den farliga planeten Arrakis för att rädda sin familj och sitt folk. Science fiction-filmen från 2021 blev, med sina sex priser, Oscarsgalans stora vinnaren 2022, och den är även med på IMDB:s lista över de 250 bästa filmerna någonsin.

Dune är baserad på boken Arrakis – ökenplaneten, skriven av Frank Herbert. Men den första filmen täcker bara första delen av boken. Därför kommer nu en uppföljare baserad på handlingen i romanens sista del (= äntligen får vi reda ut alla frågetecken kring cliffhangern i slutet av första filmen!).

När kommer Dune: Part 2?

Den första filmen hade premiär på HBO, men det verkar som att uppföljaren istället kommer ha premiär på bio. Vilket datum detta kommer ske har ändras flera gånger, men i skrivande stund är det den 3 november 2023 som gäller. Men det är premiärdatumet i USA, och när vi i Sverige kommer att kunna se filmen på biograferna återstår att se.

rollistan i dune

Finns det en trailer?

Du hittar trailern till den nya Dune-filmen här nedan.

Rollistan i Dune: Vilka skådespelare medverkar i filmen?

Förutom Timothée Chalamet ser vi flera andra välkända namn i den nya filmen. Här är några av dem!

  1. Zendaya
  2. Rebecca Ferguson 
  3. Josh Brolin 
  4. Austin Butler
  5. Florence Pugh
  6. Dave Bautista 
  7. Christopher Walken