in

Vill du bli lite gladare? Här är appen som kan få dig i balans

dragar kry vr

Bästa tjejkompisen, tjejgänget eller finaste kvinnogruppen på Facebook. Känner du oro och ångest kan dina vänner vara en livräddare. Men nu finns också en app som kan ge dig psykologhjälp! På mindre än en minut. Mer

Ladda ner KRY-appen idag! Det tar mindre än 1 minut. Nu finns psykologer hos KRY – boka in samtalet via telefonen redan idag. Besöket är gratis för dig under 20 år. Kry_Flodin_300

Ibland är livet lite extra kämpigt, stressigt eller allmänt hängigt. Och det är helt okej. Det hör livet till att vara nedstämd eller trött i perioder. Som tur är finns det snabb och enkel hjälp att få på nära håll.

Här är några enkla och bra tips!

När behöver du hjälp av en psykolog?

Känner du dig ensam i din nedstämdhet eller har svårt att ta dig upp igen. Då kan det vara en god idé att ta hjälp av en psykolog. En professionell psykolog hjälper dig att få ordning och reda i tankarna, att bryta negativa mönster och ge dig verktyg för att hantera stress, oro och ångest.

Anförtro dig åt din bästis – det hjälper!

Att trivas med livet, må bra och känna att du har kontrollen i ditt eget liv är superviktigt för din hälsa. Men det är inte alltid så lätt. När du redan känner dig nedstämd eller går igenom en tuff period är det lätt att snacka ner sig själv. Var extra snäll mot dig själv. Att prata av sig kan vara första steget till att hitta glädjen igen. Studier har till och med visat att ett lyckligt socialt liv med nära vänner kan göra att du lever längre!

veckorevynkry3
Tjejkompisar är en livlina i många skeden i livet. Tänk på att även behandla dig själv som du skulle behandla din bästa tjejkompis – då blir det lättare att tackla din situation.

Tips – så enkelt hittar du en psykolog!

Är det tufft att sitta på en läkarmottagning, eller känner du av social fobi, som gör det svårt för dig att ta dig ut? Att ladda ner KRYs app är gratis och enkelt. Där kan du få ett samtal med en professionell psykolog från ditt eget trygga hem.

Du är inte ensam

Det finns många som är och varit i samma situation som du, även om det inte känns så när ångest eller trötthet slår till. Ta stöd av medsystrar på nätet! På Facebook finns många grupper att gå med i där du kan känna igen dig, få råd och stöd (till exempel 925, Stressgäris eller Heja Livet). Tjejjourer är också en fantastiskt bra hjälp och finns i många kommuner.

veckorevynkry2
Psykisk hälsa är viktigt för att känna sig i balans och för en meningsfull vardag. De flesta har känt sig nedstämda någon eller några gånger i livet. Prata med vänner, ta hjälp av sociala medier eller kontakta en psykolog.

KRY kräver inga remisser eller annat krångel. Förutom samtal med psykolog kan KRY också hjälpa dig att få bukt med andra besvär och åkommor, som urinvägsinfektion, allergier, acne, munsår och en massa annat. Du kan också förnya dina recept hos KRY och till och med få medicinerna skickade hem till dig.
Du hittar mer information här.