in

Vacker hy i vinter med asiatisk fuktbomb

tjej utomhus vinter

Gillar du snö och skidåkning men fasar för vad vintern ska göra med din hy? Lugn, här är fyra sätt att boosta vinterglowet. Mer

De flesta beautynördar förknippar vintern med extra torr och fnasig hy. Och det stämmer. Den varma, torra inomhusluften och solbristen går hårt åt huden. Lösningen heter fukt. Din hud behöver fukt för att må bra och kännas fräsch. Varje dag förlorar huden 20 procent vatten, vilket leder till att den blir torrare och tappar sin elasticitet och lyster. Hudvård med vatten som bas, Liquid Care, har använts länge i Asien, där kvinnor traditionellt tvättat ansiktet med risvatten. Det finns fler sätt att få frisk och strålande hy även under de mörkaste vintermånaderna. Här är fyra smarta tips:

1. Använd flytande hudvård

I Asien har kvinnor traditionellt använt risvatten som ansiktsvård, eftersom risvattnet är rikt på E-vitamin, järn och andra mineraler. Än idag använder 9 av 10 asiatiska kvinnor kosmetiskt vatten. Nu kan även du ta del av återfuktande hudvård med vatten som bas. Liquid Care, flytande hudvård, heter den senaste innovationen. Liquid Care hjälper huden att dra till sig, fördela och bevara en optimal fuktmängd.

2. Vatten, vatten, frukt och grönt

Vatten är en väl beprövad kur för både kropp och hud. Men maten är viktigare för utseendet än vad många tror. Frukter, bär och grönsaker är rika på vitaminer och antioxidanter som skyddar hudens celler från de nedbrytande fria radikalerna. Ät frukt och grönt rå, tillagad, i smoothies – använd fantasin och testa nya smaker.

Kvinna med vattenflaska.
Drick vatten. Men återfukta också med hudvård som har vatten som bas – den hjälper huden att behålla fukt och boostar din hud. Nu finns Liquid Care här i Sverige!

3. Aldrig tvål i ansiktet!

Tvål är en riktig no-no för hyn. Den torkar ut. Välj istället en effektiv och återfuktande rengöringskräm och en uppfräschande ansiktstonic. Avsluta med återfuktande vård – uppbyggd på samma sätt som asiatiskornas omtalade hudvård med risvatten – en fuktbomb för hyn.

Kvinna tvättar ansiktet med vatten.
Tvätta alltid ansiktet på kvällen men undvik tvål, som gör huden torr och stram. Avsluta med en återfuktare. Hydra Genius från L’Oréal Paris är inte en olja, inte ett serum och inte en kräm. Det är Liquid Care som hjälper huden att behålla fukt, med hyaluronsyra och aloe vera.

4. Lägg en lermask

Lera är toppen för huden. En återfuktande lermask av ren lera någon gång i veckan är ett bra tillägg i din hudvårdsrutin. Passa på att vila en stund medan masken torkar. Skölj sedan av.