in

Torr och narig hud? – Så återfuktar du på djupet!

art 2 start eucerin

Vi tar ofta vår friska hud för givet. Först när problem uppstår så letar vi lösningar och cremer som ska hjälpa oss.

Faktum är att vi kan påverka vår hud med vår livsstil och rätt hudvård, mer än vi tror!

Känslig och torr hud behöver ofta extra hjälp på traven. Här är bästa tipsen hur du återfuktar på djupet. Mer

UNDVIK TVÅL

Torr hud är ofta extra känslig mot vanliga tvålar och starka rengöringsprodukter. Därför är det viktigt att välja en effektiv men mild rengöringsprodukt som inte tvättar bort hudens egna lipider och som inte innehåller irriterande ingredienser som alkohol, parabener, färgämnen eller parfym.

Eucerins rengöringsserie DermatoCLEAN passar alla hudtyper och är perfekt för den som vill lägga grunden för en bra hudvård.

700x467(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

 

RUTINER

Skapa återfuktande rutiner varje dag, både hemma och på jobbet. En bra hudvårdsrutin med rätt produkter bidrar till att återställa hudens naturliga balans.

Sitter du i kontorsmiljö och lider av torra händer, nariga läppar och stramande hud i ansiktet? Använd en luftfuktare och en rik fuktighetsbevarande dagcreme som AQUAporins ACTIVE Rik dagcreme. Ha alltid en handcreme stående på skrivbordet som Eucerins Repair Hand Creme, perfekt för dig som ofta tvättar och spritar händerna på jobbet.

 

700x457(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)-1

HETT VATTEN

Minska de långa, heta baden och ta en snabbdusch istället. Varmt vatten hjälper nämligen till att torka ut huden. Använd därför en duschcreme som har en intensiv och långvarig återfuktning som AQUAporin ACTIVE Shower och duscholjan pH5 som gör huden silkeslen och är framtagen för extra känslig hud.

 

PARFYMER

Visst är det härligt när kläderna luktar sköljmedel! Men har du känslig hud ska du definitivt undvika tvättmedel som innehåller färgämnen eller parfym, dessa ämnen kan sitta kvar i kläderna efter tvätten och irritera torr hud.

 

700x467(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)-1

BOOSTA HUDEN NATTETID

Torr hud kan du hjälpa att boosta med fukt nattetid, då huden återhämtar sig. Lägg ett extra tjockt lager nattcreme, lika effektivt som en ansiktsmask!

700x457(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

SKADAD HUD

Är huden mycket irriterad, torr eller rent av sprucken? Använd en salva som påskyndar hudens förnyelseprocess, som universalsalvan Eucerins Aquaphor Soothing Skin Balm. Perfekt att använda på extra utsatta områden som armbågar, nariga läppar, trasiga nagelband, spruckna hälar eller som salva efter dermatologiska behandlingar som kemisk peeling och laserbehandling. Har du långvariga problem bör du kontakta en läkare för rådfrågning och behandling.

700x75(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)