in

Sugen på att byta bana? Sök stipendiet som ger din techkarriär en drömstart

data
Bildkälla: Unsplash

ANNONS FRÅN BREDBAND2. Vill du bli en IT-girl? Då borde du passa på att söka Bredband2:s stipendium – där du som vinner får välja bland spännande techutbildningar som lägger grunden för en ny framtid! Mer

Techbranschen är full av jobbmöjligheter för den som vill vara med och forma såväl vår samtid som framtid – ändå är det få kvinnor som söker sig dit. Den främsta anledningen till det anses vara bristen på kvinnliga förebilder i branschen.

Men tillsammans kan vi ändra på det! I Bredband2:s succésatsning “Upptech Framtiden” kan du som identifierar dig som kvinna eller icke-binär vinna ett stipendium för en techutbildning hos Beetroot Academy. Genom stipendiet hoppas Bredband2 kunna bidra till att fler kvinnor vill satsa på en framtid inom tech – och därmed skapa fler kvinnliga förebilder inom branschen. 

Är du eller någon du känner nästa IT-girl? Läs mer och ansök idag!

Så är det att plugga på Beetroot Academy

För Anna, en av förra årets vinnare, tog karriären en helomvändning efter att hon gått utbildningen Project Management. När hon sökte stipendiet arbetade hon som fysioterapeut inom primärvården, där hon såg ett stort behov av anpassade e-tjänster i branschen. Hon tyckte att utvecklingen stod still och ville bidra med det kvinnliga perspektivet från någon som arbetat “på golvet”.

Såhär säger hon om sin upplevelse av stipendiet och tiden efter: 

“Jag läste projektledning inom IT. Det var en jättebra kurs som jag kände kunde ge mig en bred bas att stå på inför framtida arbeten. Den gav mig också modet att söka tjänster jag aldrig tänkt på eller vågat mig på att söka innan, och jag har faktiskt fått ett jobb som objektspecialist/IT-handläggare på regionen där jag bor. Till andra som är nyfikna på en karriär inom tech säger jag: sök! Vänta inte!”

Är du eller någon du känner nästa IT-girl? Läs mer och ansök idag!