in

Så slipper du torra, nariga läppar – våra 8 bästa tips

niveatjej

Slickar du också på läpparna för att de inte ska kännas torra? Sluta genast med det – det gör dem bara ännu torrare, mer nariga och spruckna. Här är våra bästa tips och produkter som funkar och håller dina läppar ständigt återfuktade.

Mer

sponsorskylniveany

Kallare tider innebär för många av oss torra och fnasiga läppar. Eftersom våra läppar saknar UV-skydd och fettlager är de beroende av att vi tar hand om dem – särskilt under årets kallare tider. Dessutom är skinnet extremt känsligt eftersom läpparna innehåller miljontals nervtrådar.

Är du bra på att ta hand om dina läppar? Och har du alltid drömt om att bli modell? Ta chansen att bli NIVEAs läppmodell. Här tävlar du!

Men innan du tar steget fullt ut och kastar dig in i tävlingen ger vi dig våra bästa tips på hur du får mjuka läppar. Nummer ett – ett mjukgörande läppbalsam. Essential Care är ett klassiska läppbalsam från NIVEA som skyddar dina läppar från att bli uttorkade på lång sikt. De blir istället mjuka, sköna och fnasfria.

För dig som vill ha mjuka läppar och se snygg och fräsch ut samtidigt rekommenderar vi NIVEA Pearly Shine som gör dina läppar mjuka och sköna samtidigt som de skimrar i pärlemor. Den lätt rosafärgade formulan ger dig en hälsosam och fräsch look.

nyniveaprodukter

Det finns med andra ord hjälp att få och hemmakurer att prova. Här bjuder vi på våra åtta bästa läppvårdstips:

1. Slicka inte på läpparna för att fukta dem – det gör de bara torrare och mer spruckna.

2. Håll dina läppar ständigt återfuktade med ett bra läppbalsam för att behålla din pussmun.

3. Smörj in – natt som dag. Du ska ta hand om och smörja dina läppar precis som du smörjer in resten av kroppen. Ha alltid ett återfuktande läppbalsam, stift eller gloss i handväskan.

4. Överös läpparna med ett djupverkande återfuktningsbalsam innan du går och lägger dig. Då kommer du att vakna upp med mjuka och kyssvänliga läppar.

5. Använd en tandborste och gnugga försiktigt på läpparna för att få bort löst skinn. Det ska inte göra ont, i så fall tär du för hårdhänt. Den här behandlingen kan du göra en gång i veckan och det gör att blodflödet ökar och läpparna blir rödare och mer fylliga. Viktigt  – gnugga aldrig på skadade läppar!

6. En frottéhandduk doppad i varmt vatten tar också bort oönskade hudflagor. Gnugga försiktigt mot läpparna och smörj in dem direkt efter behandlingen. 

7. Ät sunt och rök inte om du vill ha återfuktade och vackra läppar.

8. Drick mycket vatten, torra läppar kan bero på vätskebrist.