in

Så skapar du en hudvårdsrutin i 3 enkla steg

Skincity dragarbild

ANNONS FÖR SKINCITY. Serum, återfuktning, syror och aktiva ingredienser. När blev hudvård så komplicerat, egentligen? Vi har tagit hjälp av proffsen för att få fram en rutin som gör hudvård enkelt – och som endast består av 3 effektiva steg. Mer

En hudvårdsrutin kan innehålla hur många steg som helst, där varje steg är anpassat efter just din hudtyp och ditt hudtillstånd. Ju fler steg du lägger till, desto bättre anpassad blir din rutin efter just dina behov. Men tycker du att 15, 10 eller till och med 5 steg känns övermäktigt? Då är den här förenklade versionen något för dig! Vi har, med hjälp av Skincitys hudterapeuter, tagit fram 3 huvudpelare att luta sig mot.

1. Rengöring

Utan en bra rengöringsrutin kan vi lova dig att de resterande stegen kommer att vara förgäves. Det är en bra grund som gör att efterföljande produkter kan göra sitt jobb ordentligt. Om du tycker det känns för mycket att rengöra ansiktet två gånger om dagen ska du prioritera att göra det på kvällen, det är nämligen då som produkten får chans att avlägsna smuts, överskottstalg och smink. 

Skincitys hudterapeuter tipsar om att använda både en rengöringsolja (ja, även om du har fet hy!) och en vattenbaserad rengöring. Den oljebaserade gör att just oljebaserade orenheter avlägsnas från huden, såsom smink, talg och solskydd, medan den vattenbaserade hjälper till att rengöra huden på djupet (välj den vattenbaserade om du bara ska välja en, och använd den en extra gång om du haft mycket smink!). 

JUzHPjfeyB59QZJepGGRyLQu4de0sv4DGL9DrqQDCd ZPxvbN8Gu9Rd3OHMILW5jVtRILKKASPq exAj koZ 0d8FTZna9ZV 3n6uNyXC8B LNH yu B6M05dGAIb3pXvgSyOVI4ZCZybzGRQotqrdQ

När det kommer till själva rengöringsprocessen är det bra att utgå från 60-sekundersregeln, alltså att massera in produkten och bearbeta huden i hela 60 sekunder innan du sköljer av och går vidare till nästa steg. Detta för att produkten verkligen ska få chansen att verka på huden.

Produkttips för alla plånböcker

Budget! Foaming Wash Gentle från Maria Åkerberg. Läs mer och köp här.

skin1
Mellan! Deep clean AHA cleanser från Exuviance. Läs mer och köp här.

skin2

Lyx! Absolute silk micro mousse wash från Sensai. Läs mer och köp här.

skin3

2. Riktade insatser

Vill du reparera hudens kollagen och minska fina linjer? Då ska du testa retinol! Vill du stärka hudens elasticitet och få porerna att dra ihop sig? Då är det niacinamid du behöver. Eller kanske vill du punktbehandla finnar så att de snabbt och effektivt minskar? För att få reda på vilka riktade insatser just din hud suktar efter måste du veta vilket hudtillstånd du har. Om du inte vet svaret kan du göra Skincitys hudanalys, och få rekommendationer och produkttips från hudvårdsexperter – så att du bara använder det som ger just din hud bäst resultat. 

Gör din hudanalys här.

owvxpJtoGm 1n2oAjkvHkR6U1rByQ

3. Återfuktning

Det sista avgörande steget för en lyckad hudvårdsrutin som ger resultat är återfuktning. Det är de fuktgivande produkterna som kapslar in alla ingredienser som du applicerat tidigare i rutinen, och det här är alltså ett mycket viktigt sista steg. En fuktcreme ger även huden ett reparerande skydd som håller hudbarriären och fuktnivån i balans. Vi vet, det låter avancerat, men det enda du behöver bry dig om är att applicera fuktcreme som ett sista steg i din hudvårdsrutin!

När det kommer till val av produkt behöver du utgå från ditt hudtillstånd för att välja rätt. Det finns dessutom massa olika varianter – dagcreme, nattcreme eller 24H-creme (som alltså kan användas både dag och natt). Om du använder en dagcreme utan SPF är det viktigt att komma ihåg att addera detta separat på morgonen!

Produkttips för alla plånböcker

Budget! Face lotion moist från Maria Åkerberg. Läs mer och köp här.

skin4

Mellan! Resist intensive repair cream från Paula’s Choice. Läs mer och köp här.

skin5

Lyx! Daily radiance Vitamin C från Medik8. Läs mer och köp här.

skin6

Bonus för hudvårdsnörden!

Sugen på att ta din hudvårdsrutin till nästa nivå? Vi har valt ut 3 favoritprodukter som återfuktar, skyddar och maxar din hy med lyster, som du kan använda som en bonus till din nya förenklade hudvårdsrutin!

Liquid peelfoliant är en lyxig peeling från Dermalogica. Läs mer och köp här.

skin7

The Skin Guru sleep mask är en djupt återfuktande nattmask från Plantheque. Läs mer och köp här.

skin8
På jakt efter ett läppbalsam som vårdar och skyddar? Då är Skincitys Firming Lip Balm något för dig. Läs mer och köp här.

skin10