in

Så rengör du dina sminkborstar – från quickfix till djuprengöring

ap1

ANNONS FRÅN ASPIRE BRANDS. Handen på hjärtat. Hur ofta rengör du dina sminkborstar egentligen? De flesta av oss väntar med rengöringen tills borststråna är helt täckta med gammalt smink. Men visste du att för lång tid mellan rengöringarna kan leda till torr hy, finnar och utslag? Läs vår guide för att ta reda på hur du rengör dina borstar på bästa sätt! Mer

Så hur ofta ska man rengöra sina borstar egentligen? Det beror såklart på hur ofta du använder dem! Är du en person som bara sminkar dig någon gång ibland räcker det att rengöra dem efter du använt dem cirka tio gånger. Sminkar du dig varje dag är det  däremot bra om du rengör dem en gång per vecka. Gör borstrengöringen till en del i din städrutin – om du städar lägenheten på söndagar kanske det kan bli borstarnas rengöringsdag också? 

Quick fix! Så rengör du dina sminkborstar snabbt

Att djuprengöra sina borstar exakt varje gång du använder dem behövs absolut inte. Men en snabb quick fix hinner du med om du vill hålla borstarna fräscha. Gör helst detta efter varje användning av borsten, eller några gånger i veckan om du inte hinner varje dag. 

Gör så här:

  1. Applicera borstrengöring eller sminkborttagning på en bit hushållspapper.
  2. Torka av borsten med pappret.

Djuprengöring: Så rengör du dina borstar noggrant

Vi rekommenderar att du djuprengör dina sminkborstar en gång i veckan eller efter att du har använt dem cirka 10 gånger. När du börjar göra detta oftare kommer din hud tacka dig eftersom smutsiga borstar kan leda till torr hy, finnar och utslag. Din sminkning kommer också se jämnare och bättre ut om du applicerar sminket med rena borstar, eftersom du då slipper gamla sminkrester. 

Gör så här:

  1. Använd en rengöringspalett, rengöringsgel och varmt vatten.
  2. Häll lite vatten och rengöringsgel på paletten.
  3. Doppa borsten i vattnet och pressa den mot paletten. Rengör varsamt borsten med cirkulära rörelser mot paletten.
  4. Skölj av borsten under rinnande vatten eller i en kopp med rent vatten. 
  5. Torka av borsten med en ren handduk.
  6. Lägg den sedan på tork på en handduk och låt den torka innan du använder den igen. 

Rengöring för sminkborstar från Real Techniques

ap 2

En gel från Real Techniques som rengör dina sminkborstar på djupet. Läs mer och köp här.

Rengöringspalett från Real Techniques

ap 1

Räfflad rengöringspalett i silikon från Real Techniques som gör det enkelt att tvätta dina sminkborstar. Läs mer och köp här.

Dags att köpa nya borstar?

Om du tar hand om dina borstar och rengör dem regelbundet kan de hålla i flera år. Men om din borste börjat bli spretig, lukta eller är missfärgad kan det vara tecken på att det är dags att köpa en ny. Real Techniques sminkborstar består av strån i tre lager för en extra mjuk och lätt känsla – och som hjälper ditt smink att se så naturligt ut som möjligt. Här är våra fyra favoriter, som alla är anpassade till olika typer av produkter.

Light Layer Foundation från Real Techniques

ap 3

En borste som gör det enkelt att applicera foundation och concealer för ett så naturligt resultat som möjligt. Borsten kan användas till foundation och concealer i både flytande, kräm- eller puderform. Läs mer och köp här.

Light Layer Powder från Real Techniques

ap 4

Är du ute efter en sminkborste som kan användas för att applicera både puder och bronzer? Den här borsten kan användas ihop med både kompakta och lösa produkter. Läs mer och köp här.

Light Layer Blush från Real Techniques

ap 5

Oavsett om din rouge är i kräm- eller puderform får du till ett naturligt resultat om du applicerar din produkt med den här sminkborsten. Läs mer och köp här.

Light Layer Highlighter från Real Techniques

ap 6

Den här sminkborsten är perfekt för dig som vill lägga ett lätt lager highlighter och få till ett fint glow. Läs mer och köp här.