in

Så kopierar du 10 beautytrender från 90-talet (som vi är besatta av just nu!)

batiste bild kopia

ANNONS FÖR BATISTE, REAL TECHNIQUES, TANGLE TEEZER OCH NOUGHTY. Barbierosa, zickzack-bena och tunna ögonbryn – många är 90-talstrenderna som fått en revival den senaste tiden. Här är den enda guiden du behöver för att hoppa på de nygamla beautyfavoriterna! Mer

1. Zickzack-bena

Att zickzack-benan skulle göra comeback hade vi nästan kunnat ana! Vi kan inte ha varit ensamma om att be om en sån här varje gång vi besökte en frisersalong under 90-talet. Så hur får du till den perfekta benan alldeles själv? Det underlättar om ditt hår är blött och du har en tupperingskam, som den här från Tangle Teezer! Använd spetsen på kammen som en penna för att rita ut ett zickzack-mönster i hårbotten och låt sedan håret falla åt sidorna.

TT fintandad

Här kan du läsa mer om Tangle Teezer Back-Combing Hairbrush (länk till Lyko).

2. Tunna ögonbryn

En trend vi ärligt talat aldrig trodde vi skulle få se igen, men here we are! Om du känner att det är ett lite för stort steg att noppa bort majoriteten av dina ögonbryn har vi ett knep som ger lika bra resultat. Grunda med puder och concealer över dina ögonbryn och måla en ny form över dem. Det krävs lite övning för att få till den här sminkningen, och för bästa resultat rekommenderar vi att använda RT311 Fine Liner Brush från Real Techniques Everyday Eye Essentials.

rt ee

Här kan du läsa mer om Real Techniques Everyday Eye Essentials Kit (länk till H&M).

3. Supermodellernas favorit – brun och svart ögonskugga

Med RT 310 Essential Crease Brush från Real Techniques Everyday Eye Essentials Kit kan du enkelt skapa en av 90-talets favoritsminkningar! Blanda matta ögonskuggor i bruna och svarta nyanser och applicera i globlinjen och längst ut på ögonlocket. Använd sminkborsten för att dra ut ögonskuggan så att en vinge bildas längst ut. Och voila – nu har du en mjuk, men samtidigt intensiv cat eye-look!

4. Smokey eyes

Grungen är inte död! Om du tillhör en av dem som passar i mycket kajal och svarta ögonskuggor är det här definitivt en trend att hoppa på. Applicera en krämig kajal och använd RT 332 Smudge Brush från kitet ovan för att kunna blenda ut färgerna ordentligt.

5. Space Buns

Under 90-talet var space buns och lite god vilja i princip det enda du behövde för att se ut som en Spice Girl. Det finns två sätt att skapa den ikoniska frisyren – antingen den enkla varianten, där du sätter upp ditt hår i två höga tofsar, snurrar det runt tofsarna och fäster med hårklämmor. Eller så kan du fläta håret först och sedan snurra till två bollar.

Använd torrschampo i håret för extra stadga och textur så att hårpuffarna enklare stannar på plats – det är A och O när det kommer till den här frisyren. Batiste gör jobbet åt dig!

blush

Här kan du läsa mer om Batiste Blush (länk till Kicks).

6. 90-tals blowout

En 90-tals blowout är utan tvekan en av de största hårtrenderna just nu. Men visst är det tråkigt att hålla på att föna och göra allt som krävs för att få till den perfekta Rachel Green-looken? Vi har ett annat knep som du garanterat har sett om du har ett Tiktok-konto! Nämligen heatless curls – som faktiskt går att få till med helt vanliga strumpbyxor.

Dela upp ditt fuktiga hår i två sektioner och snurra respektive del runt varsin strumpa. Sov med håruppsättningen under natten så vaknar du med perfekta lockar. Addera volym med Batiste XXL Stylist Volume för ett fylligt svall.

Här kan du läsa mer Batiste XXL Stylist Volume (länk till Kicks).

Ett tips är att borsta igenom håret med Tangle Teezer Ultimate Styler som är den perfekta borsten för att styla håret med lent och glänsande resultat. Passar även dig som har löshår och extensions.

borste

Här kan du läsa mer om TT Ultimate Styler pink  (länk till Lyko).

7. Barbierosa

Om sommaren 2023 har en färg så är det barbierosa! Förutom att den nya filmen om Barbie har premiär i juli, syns färgen överallt bland sminktrenderna just nu. Rouge, ögonskugga, läppstift – you name it. Om du hellre vill köra en diskret romantisk look är även Coquette en het trend som är tillbaka. Här kommer lite inspo!

Använd Real Techniques Everyday Essentials och applicera allt du kan hitta som går i den perfekta rosa nyansen.

rt everday

Här kan du läsa mer om Real Techniques Everyday Essentials (länk till Kicks).

8. Mörklila läppar

Varma läppstiftsfärger är ett minne blott! Nu är det återigen kalla lila toner som gäller. För att läppstiftet ska se så mjukt och följsamt ut som möjligt är det värt att lägga lite extra tid på appliceringen. Använd en mörklila nyans, och arbeta in den med Real Techniques Lip Smudge som du hittar i kittet Artist Essentials.

artist

Här kan du läsa mer om Artist Essentials (länk till Åhléns).

9. Gardinlugg

Gardinlugg är verkligen den optimala luggen för oss som inte passar i hel-lugg, men som tycker att den vanliga mittbenan ger för lite “schvung”. För att styla luggen behöver du en bra rund borste och en hårfön. Rulla upp ditt fuktiga hår på borsten och föna bakåt.

tt round

Här kan du läsa mer om Tangle Teezer Round Tool Large (länk till Lyko).

Glöm inte att använda ett serum med värmeskydd innan du fönar luggen, Noughty To The Rescue Serum skyddar upp till 220 grader, för att ge dig fin glans och undvika torrt och flygit hår. 

naughty

Här kan du läsa mer Noughty To The Rescue Serum (länk till H&M).

10. Britney-flätor

Den här hårtrenden är utan tvekan den bästa sommarfrisyren! Perfekt efter havsbad och dagar på stranden när du helt enkelt inte orkar tvätta och fixa med håret. Sätt upp två höga tofsar och börja fläta (din inspo är typ Britney Spears i Baby One More Time-videon!). Om du vill att flätorna ska stanna på plats extra länge och dessutom ha lite textur rekommenderar vi att spraya ett torrschampo från Batiste i längderna innan du börjar fläta. Nedan finner du två somriga dofter som tar dig direkt till känslan av sol och bad! 

pinkpineapple

Här kan du läsa mer om Batiste Pink Pineapple (länk till Kicks).

tropi

Här kan du läsa mer om Batiste Tropical (länk till Kicks).