in

Så fixar du vårens snyggaste ögonskugga – i 5 enkla steg

dragar

ANNONS FRÅN REAL TECHNIQUES. Vad sägs om skimrande rosa och bruna toner, i kombination med en skarp och intensiv cat eye? Vi guidar dig till vårens snyggaste ögonsminkning!
Mer

Allt du behöver för att skapa vårens snyggaste ögonskugga är Everyday Eye Essentials Set från Real Techniques. Setet innehåller 8 olika ögonborstar som vi steg för steg refererar till nedan.

1. Lägg en mjuk bas

Först och främst – lägg primer på ögonlocken för att få sminket att hålla så länge som möjligt! Mjuka sedan upp globlinjen med en skimrande ljusrosa skugga. Till detta behöver du en mjuk borste, som enkelt suddar ut de skarpa kanterna och ger en fin skuggning över hela ögonlocket. 310 essential crease brush gör jobbet lättare!

loook2 1

2. Skimrande highlighter i ögonvrån

Använd en skimrande highlighter längs ögonvrån med hjälp av en kort, tät borste, till exempel 307 shading brush från samma kit. Då kan du bygga en intensiv färg utan skarpa kanter. Lägg även lite skugga under ögat som på bilden nedan! Om du tycker att färgen blir för intensiv kan du använda samma borste som i första steget för att jämna ut skuggningen.

look

3. Mjuk brun skugga i ögongloben

Använd en ultra-spetsig borste, till exempel 304 defining crease från samma kit, för att jobba in en mer definierad globlinje. För detta behöver du en matt brun färg som blir en fin kontrast mot det skimrande rosa. 

4. Skapa intensiva kattögon

Dags för det mest kritiska momentet! För att skapa intensiva och skarpa cat eyes kan du antingen applicera flytande eyeliner med hjälp av en tunn, smal borste (311 fine line brush) eller också kan du använda dig av svart ögonskugga. För det senare alternativet behöver du en kort, vinklad borste, till exempel 313 definer brush. Börja med att måla från mitten och jobba dig utåt. Se till att kolla rakt in i spegeln när du målar vingen, för att lättare få till ett jämnt resultat på båda sidorna. Jobba dig sedan in mot ögonvrån, men lämna den innersta delen fri från svart ögonskugga. Att måla kattögon är en vanesak, övning ger färdighet!

5. Måla mascara!

Sista touchen! Böj ögonfransarna, måla mascara och separera fransarna med hjälp av en metallkam, till exempel 312 lash separator från samma kit. Kammen kan också ta bort mascaraklumpar, som annars kan vara svåra att undvika. 

Du hittar alla borstar från guiden i Real Techniques Everyday Eye Essentials (länk till H&M)

pensel2