in

Robotar tar plats på Ida Klamborns front row och gör det möjligt för dig att interagera live via virtual reality!

På Ida Klamborns visning på onsdag den 3 februari under Fashion Week i Stockholm kommer visningen sändas live genom robotar från främre raden. Mer

Människor över hela världen kommer kunna uppleva visningen när den äger rum under Fashion Week den 3:e februari via sina mobiler och cardsboards. Den livesända 360 VR-upplevelsen körs i samarbete med Tele2, som gör det möjligt för alla att känna sig som om de satt på Front Row bland modeeliten.

En robotinstallation kommer uppta främre raden och symbolisera folket som tune:ar in via Virtual Reality. Som om det inte vore nog kommer robotarna också fungera som en interaktiv länk till tittarna, varje gång som någon likear ett plagg kommer de att lysas upp, som ett svar på tittarnas reaktionerna och feedback i en realtidsström. Ida Klamborn säger att hon kommer använda resultaten från datan i sin utvärdering av visningen. Temat för årets Fashion Week är mode och teknik och Democratic Front Row visar på hur ny teknik kan demokratisera och bryta ny mark även i den svenska modevärlden.

– Med Democratic Front Row vill vi på ett annorlunda sätt visa hur man med hjälp av uppkoppling kan upptäcka användbar och ny teknik. Sen tycker vi om att bryta normer. Modescenen är begränsad till några få, vi vill ta det till allmänheten och låt dem komma till tals, säger Karl Skoog, Brand Engagement Manager på Tele2.

Visningen startar kl.17.15 onsdag den 3:e februari. Ladda ner appen Front Row på App store för att ta del av en live-sänd 360 VR-upplevelse direkt i din mobil! Vem du än är. Var du än är.