in

Multimasking: Varför pratar alla om det och är det verkligen SÅ bra?

veckorevyn faceclay

Multimasking är en ny skönhetstrend som verkar vara på allas läppar just nu – men vad är grejen? Egentligen är det ganska självklart. Din hy i ansiktet har olika behov: T-zonen är ofta lite fetare medan kinderna lättare blir torra – därför borde du använda olika ansiktsmasker för de olika partierna. Mer

Multimasking går ut på att du använder flera ansiktsmasker för att kunna behandla olika områden i ansiktet individuellt. Om du har en normal hudtyp men till exempel alltid får finnar i pannan och har synliga porer på näsan är det här ett superbra alternativ. Om du då använder en multimask kan du matta ner T-zonen samtidigt som du exfolierar kinderna och får mera glöd.

De flesta är noga med att ta bort makeup och smuts med en rengöring och återfuktar sitt ansikte varje dag – men slarvar med att använda ansiktsmask regelbundet. För oss som bor i Sverige är det extra viktigt att ge vår hud ett extra lyft av en ansiktsmask då vi utsätts för snabba väderomslag och olika årstider. Med L’Oréal Paris Pure Clay-masker kan du enkelt  välja mellan tre olika masker beroende på vad din hud behöver just i dag. Det är en hudvårdsrutin som du kommer att hålla eftersom den tar mindre tid och det dessutom är rolig – och är helt enkelt SÅ bra!

Gör så här:

Rengör huden ordentligt med en ansiktstvätt. Skölj ansiktet med ljummet vatten, då öppnas porerna och är med mottagliga för ansiktsmasken. Välj själv – börja med en mask eller prova multimasking med alla tre masker direkt. Applicera masken på ren och torr hud, undvik ögon och läppar. Låt verka 10-15 minuter och skölj sedan med ljummet vatten. För bästa resultat använd tre gånger i veckan.

face-clay-4

Den gröna masken, Pure Clay Purify, innehåller eukalyptus och är en fantastisk lermask som är perfekt om huden är fet och oren. Den är lite kylande och efter du har använt den märks det direkt att porerna blir mindre synliga och huden känns mindre oljig – dessutom doftar den ljuvligt!

face-clay-1

Den svarta masken, Pure Clay Glow, är perfekt till näsan och områden där du verkligen vill rengöra på djupet. Konsistensen är lite tjockare och den innehåller kol som hjälper till att absorbera smuts och orenheter från porerna. Om du vill få bort synliga porer är det här ansiktsmasken du ska välja, den håller vad den lovar!

face-clay-2

Den röda masken, Pure Clay Exfo, innehåller röda alger och vulkanisk sten som stärker huden och försiktigt exfolierar den. Om din hy känns lite trött och grå kan den här ansiktsmasken pigga upp. Resultatet blir en supermjuk hud som känns härligt ren.